Благовісник

Новини Церкви ХВЄ України

Відбулася робоча зустріч працівників відділу освіти церков ХВЄ Дніпропетровщини

1.03.2014. У приміщенні Дніпропетровського Біблійного коледжу «Світло Євангелія» відбулася поточна робоча зустріч відділу освіти Дніпропетровського обласного об'єднання церков християн віри євангельської, у якій взяли участь відповідальні за освіту в церквах, викладачі духовних навчальних закладів та інші працівники освіти в цервах об'єднання.

Після вступного слова і молитви за Україну пастора Костянтина Мельника, керівник відділу Сергій Губеня

надав присутнім інформацію про роботу і бачення відділу освіти ЦХВЄУ. Після його виступу, представники церков розповіли про стан справ з питання духовної освіти на місцях та представили різні навчальні програми, які функціонують в їхніх общинах.

Зустріч продовжилася семінаром «Духовна освіта в контексті Великого Доручення Христа: можливості християнської освіти для благовістя», який прочитав декан місцевого коледжу кандидат історичних наук Михайло Мокієнко. У своїй доповіді Михайло Михайлович підкреслив, що «освіта і місія - це дві сторони однієї і тієї ж медалі, де, з одного боку, євангельська освіта завжди спонукає учнів до благовістя, а благовістя, з іншого боку, завжди підштовхує благовісників до здобуття знань». Служитель наголосив на «необхідності підняття духовно-освітнього та богословського рівня віруючих і формування у них цілісного християнського  світогляду з метою демаргіналізації церкви в сучасному суспільстві, розширення палітри каналів входження в нього для досягнення Євангелієм різних суспільних верств». 

Серед інших питань засідання, була піднята проблема утвердження віруючих у євангельській позиції стосовно подій у державі, а також питання розробки стратегії духовно-богословської підготовки служителів братерства.

За відгуками учасників, зустріч була корисним часом для духовного, інформаційного та ідейного збагачення, розвитку мотивації для роботи.

Прес-служба Дніпропетровського об’єднання ЦХВЄ