Благовісник

Новини Церкви ХВЄ України

У Хмельницькому Ростислава Мураха рукопокладено у сан єпископа

15.02.2014. У Хмельницькому пройшла звітно-виборна конференція обласного об'єднання ЦХВЄУ, на якій ще на чотири роки головою об`єднання церков ХВЄ області одноголосно було обрано Ростислава Мураха.

На прохання членів конференції старші служителі братерства рукопоклали Ростислава Мураха у сан єпископа. Була звершена окрема молитва за переобраний керівний склад обласного об'єднання (заступників старшого пресвітера, пресвітерську раду), а також за Ростислава і Ларису Мурахів.

За словами старшого єпископа ЦХВЄУ Михайла Паночка, робота братерства в області ведеться досить активно. Нині на Хмельниччині функціонує 55 церков, кількість членів яких постійно зростає і на сьогодні становить понад 2300 віруючих.

Під час конференції старший єпископ поділився словом наставлення і дав інформацію про ситуацію у братерстві, та про останні події в Україні і дії керівництва церкви за нинішніх обставин. Михайло Степанович закликав віруючих посилити молитви за нашу державу.

16 лютого Михайло Паночко відвідав церкву у Хмельницькому, пастором якої служить Павло Лучков, де проповідував на тему: «Чому християни втрачають радість», звершив молитву з оливопомазанням.

Цього ж дня разом з єпископом з Івано-Франківщини Юрієм Веремієм, Михайло Паночко побував на зібранні в новій Хмельницькій церкві «Благодать», яку очолює єпископ Ростислав Мурах. Тут старший єпископ братерства проповідував на тему: «Блаженні чисті серцем, або духовна кардіологія». Співом на цьому служінні послужили гості – молодіжний хор з Івано-Франківщини.