Благовісник

Новини Церкви ХВЄ України

Комітет ЦХВЄУ оголосив 2014-й рік роком сім'ї

12.12.2013. На засіданні Комітету ЦХВЄУ, що відбулося у канцелярії ЦХВЄУ, старші пресвітери відзвітували про роботу за рік та визначилися із пріоритетом служіння на майбутнє – це питання сім'і та сімейних цінностей.

«Під час засідання було обговорено деталі проведення З'їзду ЦХВЄУ, який відбудеться 20-23 травня 2014 року у місті Рівному, - повідомив старший єпископ Михайло Паночко. – Також наступний рік комітетом було оголошено роком сім'ї».

За словами Михайла Степановича було зроблено наголос на тому, щоб посилити духовну складову в праці з батьками. Нагадати віруючим, що відповідальність за виховання дітей лежить найперше на батьках: не на церкві, не на державі, а на татові й мамі. Братерство має потурбуватися про християнську літературу для укріплення підвалин сім'ї. На зібраннях і конференціях буде піднято теми щодо ролі батьків у вихованні дітей достойними християнами і громадянами.

«Нам сьогодні треба вкладати в дітей – це наш золотовалютний ресурс, наш резерв, і якщо ми його втратимо, то втратимо покоління. Треба зберегти його і для Бога, і для країни, для і самих себе» - зауважив Михайло Паночко.

Під час засідання Комітету пастори обговорили суспільно-політичну ситуацію в країні. Було оголошено дати проведення всеукраїнських і регіональних конференцій з різних напрямків служіння, що заплановані на наступний рік, розглядалися інші актуальні питання з життя церкви.