Благовісник

Новини Церкви ХВЄ України

День села у Тарасівці,
або Як Бог відкриває двері для Євангелізації

28.08.2013. «Ви світло для світу» – сказав Христос. І наскільки яскравим є це світло, сьогодні можна судити з того, як реагують на церкву люди в конкретному населеному пункті, чи готова місцева влада йти назустріч віруючим. Один з гарних прикладів – село Тарасівка, що в Києво-Святошинському районі.

Помісну церкву ХВЄ «Надія» тут добре знають і шанують. Бо не тільки підтримують її соціальні проекти, але й світські свята у селі не обходяться без участі віруючих. Як от день села, що проходив 28 серпня (святкували 824-річницю з часу першої згадки в історичних джерелах). Група, до складу якої ввійшли як дорослі, так і юні співаки, виконала пісню про рідне село, написану молодіжним пастором церкви Василем Гуцалом, та інші християнські твори.

Роботу церкви в селі знають не лише завдяки євангелізаціям. Щороку влітку при молитовному будинку триває тижневий табір для дітей Тарасівки. Церква була ініціатором цікавого міжконфесійного свята під назвою «Великоднє коло». Як розповідає пастор цієї сільської церковної громади, ректор КБІ Сергій Манелюк, цього року свято проводилось уже вдруге, через два тижні після Пасхи. У ньому брали участь служителі усіх християнських конфесій населеного пункту: православної церкви Київського та Московського патріархату, церва баптистів та п'ятидесятників, а також місцева інтелігенція, аматори слова й пісні.

– Приємно, що навіть на суто церковні свята, такі як День подяки та водне хрещення, представники місцевої влади і школи не цураються прийти, коли ми запрошуємо. – говорить Сергій Манелюк. – Хоч не завжди так було, у свій час нас сприймали і «в штики». А це – ще один доказ того, що є час, коли Господь відкриває двері людських сердець. І так важливо цей час не втратити.