Благовісник

Новини Церкви ХВЄ України

Веб-конференція з Богданом Левицьким

Богдан Левицький

28.06.2013. Відбулася веб-конференція із завідувачем відділу молодіжного служіння ЦХВЄУ Богданом Левицьким. Говорили про організацію та проведення ХVI з'їзду молоді ЦХВЄУ, який триватиме з 11 по 18 липня. Місце проведення з'їзду традиційне: табір відпочинку «Юність» поблизу міста Малина Житомирської області.

— До яких служінь найважче залучити молодь?
— Цікаве запитання. Ми, зазвичай, спонукуємо молодих людей, які долучаються до Церкви Христової, знайти своє місце і служити по мірі можливості. Статистику про «найважче» не збираємо, а навпаки, заохочуємо молодь спробувати себе в різних служіннях та справах, щоб виявити своє призначення. Воно, як відомо виявляється через 2Р – радість і результати.

— У яких напрямках працює молодь ЦХВЄУ?
— Не помилюся, якщо скажу, що найактивнішою частиною будь-якої місцевої церкви є молоді люди. Візьміть до прикладу церкву, до якої самі належите. Переконаний, що все що робить церква, робиться молодими руками, хіба не так?

— Щоб Ви поміняли у молодіжному служінні на сьогоднішній день?
— Ваше питання може мати різні відповіді. Одна з них: змінімося ми і з нами зміниться те, що ми робимо.

— Чи згадує молодь ЦХВЄУ про невіруючу молодь? Як саме?
— Ми не просто згадуємо. Ми їх молитовно пам'ятаємо. Я зовсім недавно на нашому сайті МАЛИНФЕСТ прочитав свідчення про результати нашої молитовної ініціативи, що була запропонована під час молодіжного з'їзду у 2012. Тоді кожен отримав малиновий браслет, що слугує нам нагадуванням про нашу молитву за 100 молодих людей.
Крім цього багато заходів молодіжного служіння спрямовані до невіруючих молодих людей. Це і клуби, і табори, і спортивні заходи.

— Чи є у вас молитовний календар?
— Так. Більше того, недавно я набув ментора, наставника по-нашому, який погодився регулярно зі мною мати час для того, щоб нам разом аналізувати молитовне життя, читання Слова, відпочинок, час для самоосвіти та інші важливі речі. Адже через підзвітність комусь ми старанніше ставимось до таких речей, аніж коли вони просто записані в календарі. Я все більше переконуюсь в тому, що наставництво і підзвітність є важливою складовою духовної безпеки християнина.

— З якими труднощами вам доводиться найчастіше зустрічатися у своєму служінні?
— По-правді кажучи, я ніколи їх не рахую і не складаю діаграм, які частіше, а які — рідше. Я стараюся завжди пам'ятати, що все можу в Ісусі Христі, Який підкріпляє мене. А проблеми вирішую по мірі того, як вони з'являються (посміхається).

— Чи будуть у Малині проводитися ігри, естафети для молоді?
— Приїжджайте — побачите.

— А можете провести форум для молодіжних керівників областей, на якому вони б поділилися тим, як проводять своє служіння?
— Цього року ми особливу увагу приділяємо молодіжним обласним служителям. Ми готуємо для них особливі зустрічі, знайомства і можливості вчитися та обмінюватися досвідом зі своїми колегами не тільки з України, але й Білорусі, Росії, Ізраїлю та інших країн.

— Якщо описати молодь нашої України, якою Ви її бачите? Ваш погляд.
— Читайте пресу, зокрема і християнську, там є достатньо якісних матеріалів про стан та перспективи молодих українців. Говорячи про духовну сторону хочу особливо підкреслити те, що молодь потребує духовних орієнтирів. Засилля інформації, що доступна кожному, ніскільки не прояснює засадничих питань, з якими визначається кожна молода людина: хто я? і куди іду?..Тут треба думати і діяти так, щоб кожній молодій дівчині і юнаку засвідчити повагу як особі, любов як дитині і уважність як другу.

— Багато молодих людей бояться поєднувати своє життя в шлюбі! На вашу думку, чому молоді люди бояться створювати сім'ю, чи не є це загрозою сьогодення?
— Приводьте до нас тих, хто боїться, побесідуємо. Правда, у запитанні замало ввідної інформації, щоб дати якісну відповідь.

— Як стати активним у служінні?
— Приїхати на МАЛИНФЕСТ і НАВЧИТИСЯ.

— Сьогодні молодь багато часу проводить у соцмережах. Як вирішити проблему сьогодення і направити молодь у правильне русло служіння?
— Тут одне твердження, до речі, не зовсім вірне ще для українців, і одне запитання, ну дууууже широке. Як вирішити проблему сьогодення. Яку? Пишіть ще, поспілкуємося.

— Здравствуйте! Я хотел спросить. А будет ли приезжать Андрей Шаповал в этом году в Малин и Виктор Коструб? Егор Диденко.
— Віктор Коструб буде. Планується, що він служитиме в передостанній день табору 17 липня на вечірньому служіння. А також проведе семінар того ж дня, під час секційних занять.

— Богдан Петрович, спасибо Вам за такое важное служение. Я уже несколько лет езжу в Малин, и каждый раз Бог по-особому благословляет. Желаю, чтобы в 2013 году все прошло наилучшим образом, Чтобы Христос явил свою славу!
— Дякую за побажання. Ми молимося про Боже благословення!

Джерело: сайт Малинфест