Благовісник

Новини Церкви ХВЄ України

Євангельські церкви наголошують на необхідності скоординованої діяльності церков та громадських організацій в публічній площині

20.11.2012. У процесі підготовки до чергового засідання Ради Євангельських Протестантських Церков України, відбулося засідання Секретаріату Ради, що пройшло під головуванням пастора Андрія Мурзіна. В порядку денному засідання були розглянуті актуальні питання державно-церковних відносин, стан законодавчих ініціатив, що стосуються церков, та інші важливі теми стосунків церков та держави.
Учасники засідання оглянули також діяльність РЄПЦУ протягом року, що завершується, особливо наголосивши на актуальності Декларації про захист моральних і сімейних цінностей та важливості Тижня молитви про Україну (15-21 жовтня). Учасники зустрічі підкреслили необхідність подальшої співпраці з різними християнськими та громадськими організаціями в сфері захисту моральних та сімейних цінностей.

Серед інших питань порядку денного Секретаріат розглянув заяву про вступ до Ради, що надійшла на ім'я Головуючого, та обговорив деталі передачі головування у наступному році. Планується, що наступне засідання Ради може відбутися в другій половині грудня поточного року.