Благовісник

Новини Церкви ХВЄ України

Олександрійська церква відзначила своє 80-ліття

11.11.2012. У церкві християн віри євангельської с. Олександрія, що на Рівненщині, відбулося декілька важливих подій: церква відзначала своє 80-ліття, а також День подяки. Коротко історію Олександрійської церкви озвучив її пастор А.Г. Яковець. Цікаво було подумки прослідкувати шлях завдовжки 80 років - з перших зібрань в убогій хатині на хуторі, де проводило богослужіння декілька сімей, до просторого будинку молитви, який тепер відвідує кілька сотень людей. Служитель згадував тяжкі роки життя церкви з гоніннями й арештами служителів. Тож коли до громади з вітальним словом зверталися представники місцевої влади, особливо хотілося дякувати Богові. Як же багато Він змінив у нашій країні!
Третьою важливою подією в церкві с. Олександрії, та й по всіх церквах християн віри євангельської України, став День молитви за сиріт. В олександрійських віруючих це свято особливе, оскільки багато хто з них активно служать дітям-сиротам: і молитвою, матеріальною і моральною підтримкою, дехто взяв таких діток до своїх сімей – і тепер вони також служать Великому й Люблячому Богові! Величезним благословенням для всієї церкви стали свідчення дітей, яких усиновили батьки-християни. Неможливо було слухати без сліз ці зворушливі історії зцілення маленьких сердець.
Заключне слово на святі виголосив старший єпископ М.С. Паночко. Він зазначив, що церква повинна брати участь у житті маленьких знедолених сиріт. Було наголошено, що християни не можуть бути в житті нейтральними – обравши Христа, вони обрали святість.

Ярослав Мудрий, пресс-центр РДС