Благовісник

Новини Церкви ХВЄ України

В Москві відбулося засідання комітету МАХВЄ

З 6 по 8 листопада в Москві проходило засідання комітету Міжнародної Асамблеї християн віри євангельської (МАХВЄ). Російська Церква ХВЄ приймала глав пятидесятнических слов'янських церков СНД і Балтії, Європи і Америки. Церкву християн віри євангельської України на засіданні представляли старший єпископ Михайло Паночко і єпископ Микола Синюк.

Як повідомляє сайт Російської церкви ХВЄ, на першому засіданні увечері 6 листопада начальствуючий єпископ РЦХВЄ Едуард Грабовенко сказав проповідь, в якій поділився своїм одкровенням і баченням : принести слово Боже в кожен населений пункт Росії. Також він відмітив, що ми живемо в особливий час і розуміємо, що, як ніколи раніше, нам потрібні ближчі стосунки з Богом, щоб виконати Велике Доручення. На засіданнях впродовж дня 7 листопада проповідували і. о. єпископа ОЦХВЄ в Республіці Білорусь Сергій Цвор, старший єпископ церков ХВЄ України Василь Райчинец, єпископ Союзу ХВЄ Молдови Віктор Павловський. 7 листопада вдень в засіданні взяли участь єпископи РЦ ХВЄ Центрального федерального округу, а на вечірнє служіння прийшли пастори московських церков зі своїми помічниками.

На засіданнях члени комітету МАХВЄ ділилися інформацією про події, які відбуваються в їх країнах, обговорювалися питання співпраці між членами МАХВЄ. На порядку денному засідання комітету, окрім організаційних питань і інформації з різних країн, стояли такі важливі питання, як звіти президента і секретаря МАХВЄ, підтвердження кандидатури президента, обрання віце-президента і секретаря. Нагадаємо, що згідно з положеннями статуту МАХВЄ, кожні два роки чинний президент(він обирається з числа керівників національних союзів, що входять в МАХВЄ, строком на два роки) у кінці свого керівництва урочисто передає повноваження віце-президентові, який стає президентом МАХВЄ на чергові два роки. З 2010 по 2012 рр. президентом був Василь Райчинец, а віце-президентом - Микола Гриб. Таким чином, президентом МАХВЄ став єпископ церков ХВЄ Латвії Микола Гриб. Віце-президентом обраний Михайло Паночко. Для ведення і зберігання усієї ділової документації МАХВЄ обирається секретар, яким з 1998 року є Іванас Шкуліс. Він був знову переобраний на цю посаду. Була здійснена молитва благословення новообраного керівництва МАХВЄ.

Впродовж двох днів засідань панувала братська, дружня атмосфера, увесь захід пройшов у дусі любові і глибокої поваги.

Фото Іванаса Шкуліса