Благовісник

Новини Церкви ХВЄ України

Старший єпископ ЦХВЄУ зустрічався з Послом Ізраїлю

13.11.2012. Старший єпископ Михайло Паночко прийняв участь в зустрічі посла Ізраїлю Реувен Дін Еля з священнослужителями Євангельських Церков і об'єднань України, що відбулася в Посольстві Ізраїлю в Києві.
Представники Церков розповіли про щорічну міжцерковну молитву за Ізраїль, що відбулась нещодавно в черговий раз. Унікальність молитви, яка пройшла 13 жовтня 2012 в Києві і в ряді міст України, полягає в тому, що вперше на спільну молитву за Ізраїль зібралися керівники та віруючі євангельських церков різних об'єднань, а також месіанських общин.

Учасники зустрічі обговорили стосунки українського і ізраїльського народу в різні часи. Михайло Степанович розповів, як у роки Другої світової війни віруючі євангельських церков України рятували від смерті євреїв, переслідуваних німецькими фашистами. Україна займає 4 місце серед країн світу по кількості (більше 2800) праведників світу - відзначення державою Ізраїль неєвреїв, які ризикували життям під час Голокосту, щоб врятувати життя євреям від знищення нацистами.

Стів Вебер, президент Асоціації "Емануїл", висловив пропозицію створити документальний фільм на основі свідчень українських Праведників світу. Посол Ізраїлю пан Реувен Дін Ель підтримав таку пропозицію і пообіцяв сприяння у цій добрій справі.

"Зустрічі на такому рівні сприяють взаєморозумінню і дають надію на подальшу співпрацю в різних сферах життя українського та ізраїльського народів" - сказав Михайло Степанович по завершенню зустрічі.

Фото із сайту Посольства Ізраїлю в Україні.