Благовісник

Новини Церкви ХВЄ України

В Івано-Франківську розпочалася акції «Міцна основа - міцна сім'я!»

Василь Дерун

10.05.2012. В Івано-Франківську відбулася прес-конференція, що передує акції, яка присвячена збереженню і утвердженню сімейних цінностей серед мешканців Прикарпаття. Організатори заходу розповіли про ряд подій, з яких складатиметься акція.

Волонтери розповсюджуватимуть спецвипуск християнської молодіжної газети «Рибка» та інші друковані матеріали серед студентів вищих навчальних закладів Івано-Франківська. Окрім того мистецьке дійство відбудеться на «Стометрівці», у самому центрі Івано-Франківська, а кінотеатр «Люм'єр» демонструватиме фільм «Вогнетривкий». У міському парку ім. Шевченка працюватимуть дитячі атракціони, а фінальним акордом акції стане молодіжний концерт на Вічевому майдані за участю львівського групи «Provider».

У прес-конференції прийняли участь голова координаційного комітету акції та головний редактор християнської молодіжної газети «Рибка» Василь Дерун, віце-президент обласної громадської організації «Я вибираю життя» Олег Стафій, диякон та керівник молоді церкви ХВЄ м. Івано-Франківська Василь Данилюк.

«Основною діяльністю газети «Рибка» завжди було відстоювання християнських принципів серед молоді нашого міста. Ось уже п'ятий рік поспіль наша газета виступає співорганізатором соціальних проектів, спрямованих на профілактику шкідливих явищ. На жаль, ми бачимо як сьогодні через ЗМІ руйнується інститут сім'ї. Занепад моралі, духовності, а також впровадження ліберального законодавства руйнує основи родини. В зв'язку з цим, закликаємо всіх об'єднатися і стати на захист сімейних цінностей, адже міцна сім'я - це міцна основа суспільства», - сказав Василь Дерун.

«В міцній та здоровій сім'ї виростають міцні та здорові діти, а діти - це наше майбутнє. Наша організація працює над тим, щоб хоч якось покращити стан нашого суспільства, тому що ми переживаємо про те, якою завтра буде наша Україна. Ми не можемо мовчати», - відзначив Олег Стафій.

«Церква завжди приділяла увагу питанню сім'ї. В наш час ми по-особливому переймаємося за майбутнє нашої держави. Сумна статистика свідчить про те, що з 400 тис. одружених пар за рік більше 200 розлучаються. Сім'ї руйнуються через вплив різного зла, занепад моральності та духовності. Цією акцією ми хочемо донести до молоді нашого краю істину про те, що сім'ю потрібно будувати на принципах любові, терпіння та взаємоповаги», - зауважив Василь Данилюк.

Програма акції:
12 травня (з 10:00) – Безкоштовний показ фільму "Вогнетривкий", кінотеатр "Люм'єр" (вхід по запрошеннях); Круглий стіл на тему "Небезпеки та виклики сучасної сім'ї" вул. Незалежності, 46 о 17:00
13 травня (17:00) – Дитяча програма в парку ім. Т. Г. Шевченка "Усмішка малюка". У програмі безкоштовні атракціони, конкурси та ігри. 14:00-20:00
14 травня (17:00) – Флеш-моб. Арт-презентацiя на тему "Щаслива сiм'я". Стометрiвка, 17:00
15 травня (17:00) – Зустрiчi зi студентами в навчальних закладах
16 травня (17:00) – Заключний етап акції – святковий концерт на Вічевому майдані. Спілкування з людьми, роздача тематичної літератури.