Благовісник

Новини Церкви ХВЄ України

Ключ, який відчиняє ворота для проповіді Євангелії

30-31.03.2012. У Київському Біблійному інституті відбулася зустріч відповідальних за соціальний напрямок жіночого служіння. Семінарські заняття проводили відповідальний за соціальний відділ ЦХВЄУ пастор Рустам Фатуллаєв, координатори соціального напрямку Ольга Трюхан і Ганна Собко та представниця Міжнародної асоціації АСЕТ Дарія Шайнога.

Зокрема, пастор Фатуллаєв нагадав про важливість та актуальність соціального служіння — служіння людям і заради людей: «Якщо ми не будемо цього робити, непомітно прийдуть гордість, пересичення, неробство, а це біда для церкви».

Починати соціальне служіння потрібно насамперед з постів, молитов і наповнення Духом Святим. Пастор розповів також про специфіку тюремного служіння, служіння інвалідам і дітям-сиротам. Біблійною ілюстрацією до настанови послужила відома притча з Мт. 25:31. «Бог шукає ревних і вірних людей, а вірність якраз у тому і полягає, щоб примножити дар, який дав Бог. Щирість в очах, готовність обняти людей і віддати останнє — це ключі, які відкривають серця тих, хто втратив всіляку надію на доброту і співчуття з боку суспільства. Соціальне служіння — це ключ, який відчиняє ворота для проповіді Євангелії».
Представниця Міжнародної асоціації АСЕТ Дарія Шайнога нагадала про покликання жінки і розповіла, як потрібно планувати жіноче служіння в даному напрямку; що може робити жінка і які сфери життя охоплює соціальний напрямок жіночого служінням. Дуже цікаво було почути про роботу Міжнародної організації АСЕТ, зокрема, її цілі і здобутки в роботі з дітьми і підлітками. Повчальними були і поради щодо проведення бесід з молоддю на теми профілактики ВІЛ-інфекції та СНІДу в навчальних закладах.

Координатор соціального напрямку жіночого служіння Ольга Трюхан закликала жінок до ревної праці на ниві Божі, запропонувавши структуру соціального служіння в церкві, яка допоможе ефективно працювати в цьому напрямку, щоб бути максимально корисними людям. А співкоординатор соціального напрямку Ганна Собко закликала сестер і надалі плідно працювати, щоб бути взірцевим прикладом для молодого покоління, бездоганно виконуючи доручення Бога.

Данута Мельник