Головна

Про нас

Останній номер

Архів номерів

Статті

Замовити друкований варіант

Пожертвування

Інтернет-ресурси

Гостьова книга

Новини Церкви ХВЄ України


Актуальне запитання

Адреси церков ХВЄ та розклад богослужінь

Благовісник у Фейсбуці



Новини Церкви ХВЄУ

Малин-2010- Перший день

Малин-2010. 2-ий день: Ціна мовчання

7.07.2010. «Чому люди соромляться проповідувати Євангелію, та що найчастіше стає перешкодою для благовістя?» — таке питання стало темою біблійного навчання другого дня з’їзду-2010.

У ґрунтовній проповіді під назвою «Ціна мовчання» пастор Віктор Вознюк, завідувач відділу освіти ЦХВЄУ, розповів про основні перешкоди на шляху проповіді Слова Божого та причини, через які християни залишаються пасивними. Пропонуємо вам деякі думки з цієї проповіді.

— Проблема сучасних християн у тому, що деякі надто балакучі лиш тоді, коли йдеться про їхні інтереси, коли торкаєшся їхнього «я». Коли ж вирішуються церковні питання або потрібна добровільна допомога, такі люди часто не хочуть проявляти жодної ініціативи. Парадоксально, але саме під час суперечки люди стають багатослівними та швидкими на «гаряче слівце». Суперечка забирає наші духовні, душевні та фізичні сили. Тому кожен, хто вступає у суперечку, втрачає благословення. Нам усім потрібно вчитися поступатися навіть тоді, коли ми впевнені у власній правоті. Треба вміти вчасно вийти із ситуації неузгодженості інтересів. Говорячи про безглуздість суперечки, я хотів би процитувати такі слова: «Навіть убивство собаки ніколи не вилікує укусу». Я нікого не маю на увазі, однак цей приклад якнайвлучніше виражає суть мого застереження. Отож під час суперечки мовчання є корисним, але є такі ситуації, в яких мовчання є просто недопустимим та некорисним.

— Коли ж не потрібно мовчати, коли потрібно не соромитися сказати слово? Я вам ствердно скажу, ми не повинні мовчати, коли бачимо побитих гріхом людей чи нужденних та ображених, коли потрібно вступитися за правду. Ми не повинні мовчати, коли поряд знаходяться люди, які на знають Христа. Не бійтеся сказати, що ви християнин.

— Причиною пасивності християн є духовна лінь, через яку люди втрачають міць. Таких людей помітно з першого ж погляду. Так, для прикладу, йде молодий хлопець, в якому, здавалося б, мало б бути стільки енергії та жаги до життя, але його вигляд чомусь виказує протилежне. Згорбившись, ліниво крокує вперед, а коли вітається, то ледве-ледве піднімає руку, аби подати знак вітання. Це зовнішні ознаки ліні. Така людина однозначно буде лінуватися трудитися для Господа. Ліниві люди відмовляються від будь-якої пропозиції залучитися до служіння. Вони передчасно прогнозують нещасливий кінець. Не спробувавши попрацювати, вони вже ставлять на всьому крапку. Серед лінивих людей є багато тих, хто має здібності, але не прагне їх використати для служіння. Скажіть, яких би ви хотіли собі працівників: здібних, але лінивих чи трудолюбивих, але без досвіду і особливих здібностей? Думаю, усі розуміють, що легше навчити трудолюбивого, аніж примусити лінивого працювати. Життя ледарів можна охарактеризувати як такий собі бермудський трикутник, з якого він ніяк не може виплисти. Банальна схема: «інтернет-холодильник-інтернет». Ледачі люди вміють гарно говорити, висловлюють чудові ідеї, але при цьому самі абсолютно бездіяльні. Ці люди є такими собі рабами, які закопують свій талант та ще й беруться повчати інших.

— Ще однією причиною пасивності християн є недостатнє пізнання Божого характеру, відсутність особистих стосунків з Христом. Як же людина може переконливо свідчити про переваги християнського життя, коли вона їх не пережила особисто? Вона не виконала усього, про що говорить Євангеліє. Вона не переконалася у силі євангельського слова. Щоб пережити силу Божого Слова, треба досліджувати Писання. Євангеліє є джерелом живої води, яка очищає наше серце від усілякого гріха, витісняє зло. Це щось подібно до того, коли для того щоб очистити стакан від бруду, туди заливають велику кількість води. І цією водою є євангельське слово. Наше серце вбирає різну інформацію, під впливом якої формується наш характер і наша поведінка. Якщо ми заповнюватимемо своє серце Божим Словом, це удосконалюватиме нас, ми зрозуміємо своє покликання, свою місію в житті. Євангелія є стандартом для виховання, є зразком, за яким ми повинні жити.

— Слідкуйте за тим, яку інформацію ви вбираєте і в якому оточенні ви перебуваєте, адже людина здатна переймати звички та принципи оточення, з яким довгий час спілкується. Саме у колі ваших друзів формується ваш стиль життя. Якщо ваше оточення псує вас як християнина або ж зупиняє ваш духовний розвиток, вам необхідно змінити його. І тільки тоді змінюватиметься ваше мислення та стиль вашої поведінки. Тому не соромтесь Євангелії, адже вона є сила Божа на спасіння тим, хто гине і еталоном для наслідування для тих, хто прагне удосконалення.

Слухала і конспектувала Ірина НАУМЕЦЬ, «Голос надії»

Дитячий табір у Малині

Уже майже сотня дітей віком від 5 до 14 років прийшли, аби влитися у «Джерело радості» — табір, що проходить в межах молодіжного з’їзду. Це діти молодих сімей, священнослужителів та адміністрації молодіжного табору, які майже цілодобово задіяні у роботі з’їзду.

«Дізнавшись про можливість доручити своїх дітей опікунам табору, ми вирішили приїхати на з’їзд усією сім’єю, — говорить мама трьох дітей. — Я можу слухати слово Боже на служінні, а дітям цікаво тут. Вони будуть гратися, слухати біблійні уроки. На з’їзді ми вперше, а тому із захопленням спостерігаємо за усім, що відбувається довкола. Це прекрасний спосіб відпочити фізично і збагатитися духовно».

На стадіоні гамірно і весело. У перший день таборування дітки граються та знайомляться із своїми наставниками. Найменшеньким, що не звикли ще, слізки втирають мами.

Керівник і натхненник дитячого табору — координатор благовісницьких проектів відділу дитячого служіння ЦХВЄУ Людмила Миколаївна Харкалюк (діти кличуть її просто Люда), а команда із п’ятнадцяти вихователів приїхала із Київського біблійного інституту.

Працюватимуть із дітьми цьогоріч за програмою під назвою «Отче наш». А окрім біблійних навчань дітки співатимуть у хорі, займатимуся рукоділлям та стрибатимуть на батуті.

За інформацією http://www.malinfest.org.ua

Малин-2010- Перший день
Малин-2010. Американці теж полюбили Малин
Малин-2010. Четверо хлопців приїхали в Малин на велосипедах

 

Українська християнська поезія