Головна

Про нас

Останній номер

Архів номерів

Статті

Замовити друкований варіант

Пожертвування

Інтернет-ресурси

Гостьова книга

Новини Церкви ХВЄ України


Актуальне запитання

Адреси церков ХВЄ та розклад богослужінь

Благовісник у Фейсбуці



Новини Церкви ХВЄ

У Тернополі відбулося урочисте рукопокладення священнослужителів

20.06.2010. У Першій церкві ХВЄ м. Тернополя відбулося урочисте рукопокладення священнослужителів. Старший пресвітер церков ХВЄ Тернопільської області Володимир Терещенко був рукопокладений у сан єпископа, служителів Сергія Шведа, Миколу Коцюбайла, Віталія Чернія та Василя Яцюка благословили на пресвітерське служіння. Рукопокладання звершали старший єпископ ЦХВЄУ Михайло Паночко, єпископи Василь Бровка, Степан Веремчук та Іван Хрипта.

Старші служителі у своїх проповідях давали біблійні та практичні поради служителям. Василь Бровка закликав брати приклад з Ісуса Христа, бути слухняним Йому, зауваживши, що служіння в Церкві є дуже відповідальним. Він також закликав дружин служителів підтримувати своїх чоловіків у їхній праці.

Іван Хрипта запевнив, що доля віруючих в Божих руках, тому не потрібно боятися того, що чекає нас на життєвому шляху, а довіряти Господу, виконуючи Його волю.

«Тому то опущені руки й коліна знеможені випростуйте, і чиніть прості стежки ногам вашим, щоб кульгаве не збочило, але краще виправилось. Пильнуйте про мир зо всіма, і про святість, без якої ніхто не побачить Господа» (Євр. 12:12-14) — з такими словами звернувся до присутніх Степан Веремчук. Єпископ закликав віруючих миритися з ближніми, бути милостивими і ласкавими один до одного.

Про те, яким повинен бути служитель Церкви, розповідав Михайло Паночко. Диякон, пресвітер чи єпископ повинен бути вірним Богові і Церкві, мати близькі відносини з Господом, пам’ятати, що він служитель «…Нового Заповіту, не букви, а духа, бо буква вбиває, а дух оживляє» (2 Кор. 3:6). Потрібно також виконувати свою працю добровільно, з радістю, як для Господа. Михайло Степанович порівняв віруючу людину до глини, яка потрапила в руки майстра, вона повинна пройти відповідну обробку, щоб з неї зробили цеглину і заклали в будівлю. Подібно і Бог готує християнина, щоб він потрапив у будівлю Церкви Христової.


(Збільшити)

 

Українська християнська поезія