Головна

Про нас

Останній номер

Архів номерів

Статті

Замовити друкований варіант

Пожертвування

Інтернет-ресурси

Гостьова книга

Новини Церкви ХВЄ України


Актуальне запитання

Адреси церков ХВЄ та розклад богослужінь

Благовісник у Фейсбуці



Новини Церкви ХВЄ

Нововолинська церква ХВЄ святкує 60-річчя

27.06.2010. Урочистим богослужінням у домі молитви, що на вул. Ломоносова, розпочалося святкування 60-річчя церкви ХВЄ м. Нововолинська (Волинська обл.). Ця унікальна церква є ровесницею міста: коли у 50-ті роки минулого століття тут розпочалося будівництво нового шахтарського міста, його першими будівельниками були віруючі люди. Спочатку християни збиралися у приватних будинках на хуторах, пізніше — у власних будинках. За короткий час тут народилася велика, міцна церква ХВЄ, яка налічувала понад 1000 членів. Знаковим є те, що це відбувалося на фоні активної атеїстичної пропаганди: радянська влада будувала місто нового зразка, у якому не було місця «пережиткам минулого». Навіть будівництво храму православної церкви, до якої влада ставилася лояльніше, дозволили лише за часів перебудови. І хоча за останні 20 років з Нововолинська у США виїхало більше 95 відсотків віруючих — 1065 членів, християн у місті не зменшується. На сьогоднішній день лише у трьох церквах ХВЄ міста налічується більше як 2200 членів. Крім того, у багатьох селах навколо Нововолинська і навіть в інших районах області є десятки дочірніх громад.

Недільне богослужіння відвідало багато гостей: старший єпископ Церкви ХВЄ Михайло Паночко, старший пресвітер церков ХВЄ Волинської області Михайло Близнюк та його заступник Василь Паламарчук, служитель зі США, місіонер Володимир Міщук, гості з Канади, служителі волинських церков. Були присутні також представники влади, з якими церква співпрацює у багатьох духовно-гуманітарних проектах: міський голова Віктор Сапожніков, завідувач відділом освіти міста Олександр Моренко, директор міського парку письменник Степан Борисюк.

Святкування продовжиться ще тиждень – уже за межами церкви. У міському парку встановлена палатка, де щоденно з 11 години діє табір для дітей міста, а кожного вечора — загальне євангелізаційне богослужіння. В неділю 4 липня планується ще одне святкове богослужіння з участю об’єднаного хору церков міста.

Найближчим часом очікується вихід у світ книги "Історія нововолинської церкви"


Старший пастор церкви ХВЄ м. Нововолинська (вул. Ломоносова)
Володимир Грицак

Старший єпископ Церкви ХВЄ України Михайло Паночко
Старший єпископ Церкви ХВЄ України Михайло Паночко

Мер міста Нововолинська Віктор Сапожніков
Мер міста Нововолинська Віктор Сапожніков

церква Нововолинськ
(Збільшити)


(Збільшити)


(Збільшити)


(Збільшити)

Збільшити
(Збільшити)


Євангелізаційне зібрання у міському парку
(Збільшити)


Євангелізаційне зібрання у міському парку
(Збільшити)

Фото Віктора Черпака, Вадима Грицака, Юрія Троця

 

Українська християнська поезія