Головна

Про нас

Останній номер

Архів номерів

Статті

Замовити друкований варіант

Пожертвування

Інтернет-ресурси

Гостьова книга

Новини Церкви ХВЄ України


Актуальне запитання

Адреси церков ХВЄ та розклад богослужінь

Благовісник у Фейсбуці



У канцелярії Церкви ХВЄУ відбулося позачергове засідання комітету Церкви

22.06.2010. У приміщенні канцелярії Церкви ХВЄ України відбулося позачергове засідання комітету ЦХВЄУ. Одним з головних питань порядку денного був аналіз проведення XVI з’їзду Церкви, який проходив з 19 до 21 травня у Чернівцях. Учасники засідання позитивно оцінили підготовку та проведення з’їзду, особливо його богослужбову частину. При обговоренні члени комітету також висловили свої зауваження та вказали на деякі порушення регламенту з’їзду та статуту, які мали місце під час виборів керівництва Церкви ХВЄУ. В окремих областях це питання попередньо обговорювалося на засіданнях обласних пресвітерських рад, про що були прийняті відповідні рішення. Засідання відбувалося спокійно, розважливо та конструктивно, що свідчить про здорову атмосферу в братстві і бажання зберегти єдність. Старший єпископ Михайло Паночко вибачився перед членами комітету за ці порушення. Оскільки питання обрання першого заступника старшого єпископа ЦХВЄУ не було вирішене на XVI з’їзді Церкви, було прийнято рішення зробити це на комітеті з наступним затвердженням на черговій конференції. Із присутніх 44 членів комітету 40 проголосували за кандидатуру єпископа Миколи Синюка.

Завідувач відділу молодіжного служіння Богдан Левицький представив на розгляд комітету проект програми чергового з’їзду молоді ЦХВЄУ, який після обговорення був затверджений. Згідно програми, цього року молодим християнам будуть служити відомі вчителі та благовісники: Д. Давидюк, Й. Раймер, О. Попчук, Р. Мурах та інші.

Наступним пунктом порядку денного було погодження плану підготовки до Дня подяки, що запланований цього року на 10 жовтня. Комітет підтримав пропозиції Пасторської ради київського міського об’єднання, які озвучив старший пресвітер об’єднання Анатолій Козачок. Зокрема, усім помісним церквам християн віри євангельської рекомендувати дотримуватися визначеної дати (друга неділя жовтня) зважаючи на те, що інші євангельські об’єднання при виборі дати проведення Дня подяки часто орієнтуються на ЦХВЄУ. Крім того, погоджено організувати всеукраїнський збір підписів під Зверненням до Президента щодо затвердження Дня подяки народним святом.

Завідувач відділу благовістя Олександр Попчук поінформував присутніх про стан підготовки до ІІІ Лозанського Конгресу, що відбудеться 16-25 жовтня в Кейптауні, ПАР. Планується, що 20 благовісників ЦХВЄУ приймуть участь в цьому важливому міжнародному заході.

 

Українська християнська поезія