Благовісник

Новини Церкви ХВЄ України

Засідання Комітету ЦХВЄУ

18 лютого відбулося перше у 2015 році засідання Комітету ЦХВЄУ. Керівники обласних об'єднань приїхали до Києва аби розповісти про діяльність за останні три місяці (а зроблено немало) та обговорити найближчі плани.

Ранкове засідання традиційно розпочали з молитви. Словом духовного наставлення ділились старші пресвітери церков Володимир Якимів (Львівщина) та Олександр Бабійчук (Херсонщина).

Гість заходу Уповноважений Президента України з прав дитини Микола Кулеба привітав братерство та запросив церкви до тіснішої співпраці у справі служіння обездоленим дітям. Він подякував за те, що уже зроблено. Зокрема, відзначив значну допомогу сім'ям з дітьми із зони АТО, яка здійснюється церквами ХВЄ через Центр взаємодопомоги «Спасемо Україну».

Старший пресвітер м. Києва Анатолій Козачок наголосив на тому, що сьогодні є сприятливий час, щоб показати людям роботу Церкви християн віри євангельської та зробити її позитивно відомою в країні. Адже у багатьох людей існує стереотип, культивований ще в радянські часи, про Церкву як про «секту». Зламати його можна, але для цього варто не боятися показувати світу гарний приклад, закликаючи людей долучитися до усіх тих добрих справ. Зокрема Анатолій Миколайович запропонував ініціювати в Україні проведення Міжнародного дня милосердя (у світі відзначається 30 травня, і проводяться під патронатом п'ятидесятницьких церков). Пресвітер запропонував у цей день провести святкові презентації – поставити на головних площах міст палатки з літературою та інформаційними буклетами про різні служіння Церкви, провести євангелізаційні концерти.

У цьому контексті його підтримав керівник Асоціації «Поклик» Анатолій Кушнір, який зазначав: важливо донести до людей, що зрозуміле для них поняття «волонтер», сьогодні досить часто дорівнює поняттю «євангельський віруючий». Відтак, члени Комітету постановили у двотижневий термін створити організаційну групу, яка ініціюватиме та займеться підготовкою до Міжнародного дня милосердя в Україні.

У звітній частині керівники областей озвучили дані щодо благодійної допомоги, яку церкви надають сьогодні Донецькій та Луганській областям. А також про втілення програми «Обов'язки батьків».

Старший єпископ ЦХВЄУ Михайло Паночко окрім інших питань поінформував братерство про результати зустрічі членів Всеукраїнської ради церков і релігійних організацій із Президентом України Петром Порошенком. А також озвучив загальні дані про допомогу Сходу станом на середину лютого (див. далі).

Завершилося засідання Комітету ревною молитвою про мир в Україні.

* * *

Церква християн віри євангельської України постійно надає посильну допомогу військовим та жителям у зоні АТО, приймає тисячі біженців, 25 священнослужителів капеланів нашої церкви постійно перебувають у зоні АТО для надання військовим моральної і психологічної підтримки.

Всього було надано допомоги у зону АТО:

Фінанси – 11 201 801, 00 грн.

Продукти харчування – 2 535 тони

Одяг, взуття, медикаменти, військовий одяг – 735 тон.

Будматеріали – 180 куб. м.

Пиломатеріалів – 120 куб. м.

Покрівельний матеріал – 30 тон

Придбано медобладнання – 34 000, 00 грн.

Прийнято біженців – 1848 чол.

Прийнято транзитом до 12 тисяч біженців

Організовано 250 чоловік на відбудову зруйнованих приміщень.

Працюють волонтерів - 215 чоловік.