Благовісник

Новини Церкви ХВЄ України

Візит до серця Азії: старший єпископ ЦХВЄУ відвідав Узбекистан

11-17 січня старший єпископ ЦХВЄУ Михайло Паночко здійснив робочий візит до Узбекистану. Він відвідав церкви у Ташкенті та Бухарі, провів ряд зустрічей з керівниками церков і державних установ.

Під час зустрічі з головою Центру християн Повного Євангелія Узбекистану єпископом Сергієм Нечитайло було обговорено цілу низку питань, що стосуються життя та діяльності Церкви Христової в цій азійській країні. Зокрема, були обговорені теми, ініційовані керівництвом Міжнародної Асамблеї Християн Віри Євангельської. Єпископи Ніколай Гриб (президент МАХВЄ, Латвія), Йоган Прайзель та Валентин Ботте (Німеччина) долучилися до зустрічей з місцевими священнослужителями 16-17 січня.

«Ще однією метою поїздки була підтримка та сприяння розвитку Біблійного товариства Узбекистану, - говорить Михайло Паночко. - Нині його очолює п'ятидесятницький пастор Халмат Ашаров». Разом з главою БТУ та іншими пасторами Михайло Степанович відвідав старовинне місто Бухару, розташоване за 650 км від столиці Узбекистану. Там він мав нагоду послужити Словом проповіді у місцевій церкві християн віри євангельської та оцінити неповторний колорит місцевої архітектури, і звичайно, славновідому східну гостинність.

Крім того, старший єпископ провів зустріч із Головою Комітету у справах релігій Кабінету Міністрів Республіки Узбекистан Ортикбеком Юсуповим, обговоривши державно-релігійну ситуацію в країні. Зустрівся також з Надзвичайним і Повноважним Послом України в Республіці Узбекистан Юрієм Савченко.