Благовісник

Новини Церкви ХВЄ України

Церкви ХВЄ в Росії чекають духовної підтримки з України

23-24.11.2013. Святкові богослужіння з нагоди 25-річчя церкви відбулося у місті Тамбові (Російська Федерація). На святкування віруючі запросили до себе гостей із України.

Привітати євангельських християн Тамбова приїхали єпископи Михайло Мокієнко, Степан Павлусь, вчитель-євангелист Олександр Попчук та старший єпископ ЦХВЄУ Михайло Паночко. Разом з ними – музична група братів із церкви смт. Вишнивець, Тернопільської області. За два дні, суботу й неділю, служителі з України провели семінари для пасторів та служителів, служіння для молоді, багато проповідували, наставляли, молилися з покладанням рук.

Пастором Тамбовської церкви ХВЄ служить Рувім Назарчук, котрий більш як чверть століття тому приїхав з України у цей адміністративний центр Росії в якості місіонера. За цей час заснована ним церковна громада значно виросла, збудували чудовий молитовний дім. Цікаво, що членами церкви окрім росіян є люди багатьох національностей: курди, вірмени, азербайджанці та інші кавказькі національності, є навіть темношкірі брати та сестри родом із далекої Африки.

- Вразило те, наскільки люди, особливо молодь, прагнуть духовного слова і здорового євангельського вчення, - зазначив Михайло Паночко після повернення додому. – У Російських церквах, і не тільки у Тамбові, сьогодні відчутний брак служителів. На цьому робив наголос пастор Рувім Аполосович, який попросив делегували братів з України для роботи на місіях.

За спостереженнями старшого єпископа, Росія в духовному плані сьогодні потребує допомоги. Багато є міст і сіл, де дуже мало християн віри євангельської, або їх взагалі немає. На жаль із самих росіян чомусь мало хто посвячує себе на місіонерську справу, так історично склалося, що більше це притаманно українцям (у російських церквах – маса пасторів-українців). Окрім того, нині спостерігається ще й брак єдності серед служителів. Тому для нас дуже важливо нести молитви до Господа за наш братній народ і пам'ятати, що Росія лишається відкритим полем для євангелізації .