Благовісник

Новини Церкви ХВЄ України

Конференція соціального служіння: «Продовжуй рости, попри тиск обставин»

21.11.2013. У Києві пройшла річна звітна конференція відділу соціального служіння ЦХВЄУ. Капелани, директори центрів реабілітації, керівники інших напрямків соціальної роботи – люди, про життя кожного з яких можна написати окрему книжку свідоцтв. Багато з них раніше самі були такими, як ті, кому служать сьогодні. А трудитись на цій ниві доволі непросто. Саме тому конференції, що їх проводить відділ, стають підтримкою для багатьох.

«Бог завжди вибирав собі людей, котрі нічого не значили (погляньмо в Біблію від Буття до Одкровень). І тому, коли я увійшов у цей зал, і побачив цих братів і сестер, Дух Святий торкнувся мене а серце розчулилось, - поділився один із спікерів, пастор церкви «Сила Воскресіння», м. Буча, Ілля Кравцов. - У Слові Божому сказано, що слава цього останнього Храму буде більша, ніж попереднього (Агея2:9). Господь хоче дати тобі, брат і сестро, мир. І якщо попри всі зусилля в служінні щось не виходить, не треба копатися в собі і порівнювати себе з кимось – це даремна трата часу - хай центром твоєї уваги буде Бог. І коли Він прийде, все твоє вже буде переломлене, а те що залишиться – буде від Нього».

Під час конференції учасники мали нагоду поділитися свідоцтвами милості Господньої у своєму житті. Геннадій Галота з Миколаєва ще деякий час тому у колонії помирав від СНІДу, а сьогодні вже дякує Богу за силу служити, за дружину, за здорову дитину.

Завідувач відділу соціального служіння ЦХВЄУ, пастор церкви «Скинія» Рустам Фатуллаєв говорив про наболіле для багатьох. Так буває, що у життя служителя раптом приходить зрада: ти вкладаєш у людину, довгий час ведеш її, наставляєш, а в якийсь момент вона повертається і зухвало йде в світ, плює тобі в обличчя (в колонії був щирим братом, а як тільки за поріг - уже не признає). Іноді в таких випадках болю і гіркоти додають ще й брати у церкві: «От бачиш, я ж казав...» Якщо ж подібне доводиться проходити не раз і не два, то не дивно, що зникає ревність, приходить почуття самотності серед людей і виникають запитання: «Чи треба це робити взагалі? Навіщо це мені?»

«Браття, продовжуйте це робити, не зупиняйтесь! - закликав учасників конференції Рустам Фатуллаєв. - Вам ще не раз будуть плювати в обличчя, будуть зраджувати... Але я підбадьорюю: колись ми станемо перед Богом і там почуємо: «Увійди в радість пана твого».

Дух Святий через служителів спонукав: «Продовжуй рости!» Багато що Бог допускає у твоєму житті для того, щоб ти зміг зустрітися з Ним. Так було з багатьма пророками, також і з апостолом Павлом. «При першій моїй обороні нікого не було при мені, всі мене покинули! Нехай їм то не буде пораховано! Проте, Господь став при мені й підкріпив мене, щоб проповідь здійснилася через мене та щоб усі погани її чули, а я визволився з левиної пащі» (2Тим.4:17).

У ході конференції служителі ділились деякими результатами роботи соціального служіння за рік, що минув. Зокрема про співпрацю із Державною пенітенціарною службою України, міжконфесійною християнською місією «Духовна та благодійна опіка в місцях позбавлення волі». Рустам Фатуллаев повідомив, що наше братство в особі старшого єпископа Михайла Паночка делегувало відповідальному за розвиток тюремного служіння братства, диякону церкви «Скинія» В'ячеславу Когуту завдання представляти інтереси ЦХВЄУ у Національній раді «Асоціації християнських центрів реабілітації». Про що буд надісланий відповідний лист. Учасники конференції звершили молитву благословення на цю співпрацю.

Річна конференція відділу соціальної роботи ЦХВЄУ пройшла на базі Київської богословської семінарії «Благодать і істина». Нині після дворічної перерви тут триває навчання студентів-заочників, які здобувають освіту за спеціальностями: християнський служитель, капелан тюремного служіння, служитель профілактики негативних явищ і суїциду та практичний соціальний працівник. Випускники отримають сертифікати та дипломи державного зразку з якими зможуть працювати у школах, вузах та в різних соціальних службах. Як розпівів відповідальний В'ячеслав Когут, окрім диплому не менш важливим є те, що навчання дає можливість служителям з різних областей країни з'їхатись разом, потоваришувати, обмінюватись досвідом. Адже відчуття, що ти в своїй праці не один, дає додаткові сили й далі трудитися для поширення Царства Божого на землі.