Благовісник

Новини Церкви ХВЄ України

Старший єпископ ЦХВЄУ взяв участь в урочистостях з нагоди 1025-річчя хрещення Київської Русі

27.07.2013. У столичному палаці «Україна» відбулася урочиста академія з нагоди 1025-ї річниці хрещення Київської Русі, участь у якій взяв старший єпископ ЦХВЄУ Михайло Паночко, глави інших українських церков, гості з закордону. Із промовою до присутніх витупив Президент України Віктор Янукович.

«Прийняття християнства як державної релігії було доленосним історичним актом, який вивів Київську Русь на новий цивілізаційний рівень, визначив її місце у колі християнських держав, дав могутній поштовх для розвитку нової якості та змісту культури, політичних і громадських інститутів, – зазначив Президент. - Сьогодні приємно відзначити високий рівень співпраці між різними релігійними спільнотами. Передусім це стосується діяльності Всеукраїнської ради церков і релігійних організацій. Її досвід діалогу, здатність знаходження спільних позицій зі складних питань заслуговують на найвищу повагу…Високу шану і вдячність адресуємо також очільникам церков і релігійних об'єднань України… Ми не допустимо використання церков деякими політичними силами у своїх вузьких інтересах. Це стосується також і закордонних центрів, які через релігійні організації інколи прагнуть впливати на внутрішньополітичну ситуацію в Україні. Адже йдеться про питання національної безпеки держави».

Віктор Янукович також зауважив, що сьогодні церква і держава в Україні мають більш активно виступати партнерами у справі соціального служіння.

«Закликаю усі органи влади, представників бізнесу разом з духовенством активніше допомагати обездоленим і нужденним. Слід посилити увагу до підтримки інституту сім’ї, виховання молоді, опікою охопити сиріт, людей у місцях позбавлення волі» - підкреслив Президент.

Під час урочистості прозвучали духовні твори у виконанні провідних українських камерних хорів та відомих гуртів і виконавців.