Благовісник

Новини Церкви ХВЄ України

На євангелізацію в Рівному прийшли понад сім тисяч чоловік

Приводів вийти до центру міста на майдан Незалежності для — жителів Рівного було кілька. У Пасхальний день 5 травня тут відбулося масштабне міжконфесійне свято Слова Божого, організаторами якого стали 15 християнських громад ХВЄ та ЄХБ. Також у цей день стартував проект відзначення 1025-річчя Хрещення Київської Русі.

У заході взяли участь голова союзу ЦХВЄ Михайло Паночко, голова обласного об’єднання ЄХБ Василь Басараба, голова Рівненського об’єднання ХВЄ Віктор Боришкевич та інші.

Звертаючись до присутніх, старший єпископ ЦХВЄУ Михайло Паночко, зазначив:

— Ви добре зробили, що все залишили і прийшли сюди почути прекрасні пісні та Боже Слово. Ми маємо унікальну можливість у нашій країні вільно сповідувати нашу християнську віру. Це не є дань моді, і не просто «такий час прийшов». Я глибоко переконаний, що Бог дав Україні унікальний шанс піднятися з колін рабства, повернутися своїм серцем до Всевишнього, і що Бог рясно благословить нашу неньку Україну.
У рамках святкувань людям було безкоштовно роздано 1100 Біблій та розповсюджено понад 30 тисяч листівок з інформацією, присвяченою річниці Хрещення Київської Русі. За останні роки це було найбільш велелюдне християнське свято в Рівному.

Директор місії «Добрий самарянин» Ростислав Боришкевич, один із ведучих свята, поділився своїми враженнями:

— Звичайно, завжди хочеться чогось більшого, чесно кажучи, ми очікували на тисяч 15 людей... Великий плюс — те, що усі церкви працювали дуже злагоджено, у дусі єдності, на позитив! Це гарно презентує нас як християн перед людьми нашого міста, зокрема владою. Люди здебільшого вважають, що є певні суперечності між християнськими конфесіями. І вони були вражені, побачивши представників різних конфесій разом. На одній сцені служили об’єднані хори, духові оркестри, гурти, проповідники з різних церков. Для декого це була справжня сенсація.

Усюди, де проповідується Євангелія для спасіння людей, незалежно — мала це чи велика євангелізація — вона діє! Я знаю, що Слово Боже було, є і буде сильним до приходу Ісуса Христа. Кажуть, що час масових євангелізацій минув — це неправда. Можливо, вони вже не викликають такого резонансу, як раніше, та я сам є свідком того, що каються люди. Після розвалу Союзу було багато різноманітної пропаганди, різних вчень, не тільки євангельських... Та сьогодні люди уже розібралися, побачили, хто є хто. Коли ми приносимо чисте євангельське вчення, люди завжди його приймають. Крім того, церква багато навчилася за ці роки, вивчила потреби людей. Ми проповідуємо не ту чи іншу церкву, а перш за все Євангелію, що веде до Ісуса Христа.

Моє побажання — щоб в усіх областях були проведені подібні заходи — такі спільні євангельські зібрання на честь 1025 річниці Хрещення Русі. Це можливість ще раз засвідчити людям про Ісуса Христа. І віримо, що не в останній раз.