Благовісник

Новини Церкви ХВЄ України

Молодіжні керівники здобували практичні знання

9-11.05.2012. На базі Коростенського біблійного коледжу пройшла навчальна конференція для молодіжних лідерів «Нові горизонти-3». Її ціль — навчити і заохотити молодіжних керівників до практичної діяльності у молодіжному служінні.

Розпочинаючи конференцію, присутніх привітав М. Фасолько, академічний декан КБК. Богдан Левицький, відповідальний за відділ молодіжного служіння Союзу ХВЄ України у вітальному слові зазначив, що за віру потрібну платити високу ціну, але це не страшно, тому що Бог на нашій стороні. Богдан Петрович і закликав молодіжних керівників, щоб вони активно служили тим, кому потрібна підтримка — це молодь, перед якою стоять в практичному житті серйозні виклики.

Єпископ Камінський Микола Мартіянович привітав служителів і подякував Богу за те, що бачить нових людей, які з гідністю можуть понести те служіння, яке вони, служителі старшого покоління, свого часу розпочали.

Роздумами та навчальними семінарами ділилися з присутніми: Микола Савчук, пастор церкви, Київська обл; Ростислав Мурах, старший пресвітер Хмельницької області; Олександр Савчук, молодіжний пастор, церква Жива Надія, с. Оженин; Сергій Чорнописький, пастор церкви, м. Кам'янець-Подільський; Олександр Шевчик, пастор церкви, Запорізька область. Молодіжні керівники мали нагоду послухати цікаві та практичні лекції-доповіді спікерів та проаналізувалти стан молодіжного служіння у своїй церкві.

Ростислав Мурах викладав на протязі двох днів такі семінари: «Відновлений жертівник», «Важливий день СЬОГОДНІ» і «Про що ти мрієш?» Саме на цих семінарах, пастор Ростислав закликав молодіжних керівників до того, щоб кожен служитель проаналізував своє служіння і розставив правильні пріоритети відносно свого життя та служіння. Ми служимо наркоманам, обездоленим, алкоголікам, і це добре, але хто готовий послужити людям, у яких не будо такого гіркого минулого? Невже,матеріально достатні люди не потребують допомоги? Гроші, людська слава, авторитет не може заспокоїти спрагненої душі по Богу! Тому, ми молодіжні пастори, служителі повинні і на цю категорію людей звернути увагу і допомогти їм знайти справжній спокій у Господі, Ісусі Христі!

В ході конференції відбувся ток-шоу на тему: конфлікт поколінь. На запитання відповідали досвідченні служителі, які розуміють проблему сьогодення. Як один із учасників висловився: конфлікти були, є і будуть, але питанням в іншому: чи готові ми працювати над тим, щоби зрозуміти одне одного і допомагати тим, хто потребує допомоги?

Валентин Опря

Микола Савчук

Ростислав Мурах