Головна

Про нас

Останній номер

Архів номерів

Статті

Замовити друкований варіант

Пожертвування

Інтернет-ресурси

Гостьова книга

Новини Церкви ХВЄ України


Актуальне запитання

Адреси церков ХВЄ та розклад богослужінь

 




Новини Церкви ХВЄ України

У Царичанці пройшов фестиваль християнської пісні та слова
«Не хлібом єдиним»

4-7.08.2011. З нагоди відзначення в Україні 450-ї річниці Пересопницького Євангелія Дніпропетровське обласне об’єднання церков ХВЄ на стадіоні «Діброва» смт. Царичанка провело фестиваль християнської пісні та слова «Не хлібом єдиним».

Фестивалю передував дитячий майданчик «СТАРТ», метою якого було розповісти підростаючому поколінню про подарунок, який зробив для нас Творець — життя. Окрім біблійних уроків, діти мали можливість брати участь у спортивних змаганнях, плиганні на батуті, стрільби з лука, конкурсах, різноманітних гуртках: бісероплетіння, малювання, театральної творчості та інше. Загалом, протягом чотирьох днів, майданчик відвідало 80 дітей.

Діти були в захваті від ігрового майданчика «СТАРТ». У перший вечір фестивалю «Не хлібом єдиним» вони показали, чого навчились за чотири дні — співали пісні та поставили лялькову виставу.

Підтримуючи державні ініціативи, зокрема постанову ВРУ «Про відзначення на державному рівні 450-ї річниці Пересопницького Євангелія», метою фестивалю була популяризація Біблії та біблійних цінностей серед населення, розвиток здорових взаємовідносин церкви й суспільства та навернення людей до Христа.

Не зважаючи на то прохолодну погоду, то спеку, то хмари, загалом близько 500 людей відвідали музичний захід. «Ця земля стала для мене рідною. Царичанка тепло прийняла мене 7 років тому. Саме тут я знайшов своє кохання. Саме тут народився мій син. Незважаючи на прохолодну погоду, ми готові тепло вас прийняти», — з такими словами до присутніх звернувся пастор помісної євангельської церкви «Нове життя» Тарас Герасимчук.

У програмі свята брали участь різноманітні музичні колективи та виконавці: тріо «Сіон» (смт. Царичанка), об’єднаний молодіжний хор (м. Дніпропетровськ), ВІА «Альтернатива» (3:16) (м. Дніпродзержинськ), співачка Оксана Хорунжа (м. Полтава), співак Володимир Бабіч (м. Дніпропетровськ), дитячий хор «Акорди любові» (м. Апостолово) та соліст Національної капели бандуристів України Анатолій Коренівський (м. Київ).

Спікерами були старший пресвітер церков ХВЄ в Дніпропетровській області Михайло Мокієнко, заступник єпископа ЦХВЄ Сергій Вінковський (м. Дніпропетровськ), пастор церкви «Нове життя» Тарас Герасимчук (смт. Царичанка). Також серед гостей була театральна група з м. Чортків (Тернопільська обл.). Їхні спектаклі були вражаючими та викликали захоплення всіх присутніх. Скажімо, головна ідея дійства «Вибір» — перед тобою вибір: життя чи смерть?
Магістр теології та магістрант релігієзнавства Сергій Губеня зробив змістовний доклад про історію Пересопницького Євангелія та його цінність для нас: «Підсумовуючи цей огляд варто знову повернутися до історичного контексту. Важливо з нагоди свят зрозуміти головну суть Євангелія. Тому нехай за фасадом мовного, культурного та історичного значення Пересопницького Євангелія не буде сховане записане в ній Боже Слово, як це було в Середньовіччі, а натомість сила цього Слова хай зцілить нашу землю та душі людей».

Присутніх на святі висловили свої враження від заходу та про своє ставлення до Бога:
Анджеліка: «Я перший раз на фестивалі. Дуже цікаво слухати історії людей про те, як вони познайормились з Біблією. Я знаю, що є Бог, що Він створив всесвіт».
Олексій: «Мені дуже подобаються пісні. А також те, як ставляться до людей. Хотів би, щоб таке частіше відбувалось. Я вірю в Бога, проте поки що не є готовим прийняти Його в своє серце».
Оксана: «Мене вразило те, як працювали з моєю дитиною на майданчику. Я просто щаслива. Цікаво те, що тут нікого не примушують робити щось. Не нав’язують свою точку зору, а залишають вибір за мною. Від вас один позитив. Зовсім немає негативу»
В останній вечір заходу всі присутні звершили молитву про Україну. Адже Україну спасе тільки віра в Бога».

Слід зазначити, що організатори доклали чимало зусиль задля того, щоб провести фестиваль «Не хлібом єдиним»: чергували на стадіоні (адже треба було охороняти сцену та музичне обладнання), готували їжу для дитячого майданчика та гостей, привозили людей та інше. Проте, як зазначають ініціатори «вони це робили з радістю та задоволенням». А жителі селища за ці чотири дні звикли щовечора приходити на стадіон.

Джерело: прес-центр ЦХВЄУ у Дніпропетровській області

Українська християнська поезія