Головна

Про нас

Останній номер

Архів номерів

Статті

Замовити друкований варіант

Пожертвування

Інтернет-ресурси

Гостьова книга

Новини Церкви ХВЄ України


Актуальне запитання

Адреси церков ХВЄ та розклад богослужінь

 




Новини Церкви ХВЄ України

Чоловічий хор церкви ХВЄ м. Кузнєцовська відзначив 5-літній ювілей

14.02.2011. У лютому 2011 чоловічий хор церкви ХВЄ м. Кузнєцовська (Рівненська область) відзначив 5-літній ювілей.

Наприкінці 2005 року в церкві вже функціонувало три хори — основний і два молодіжних. Однак, у декого з молодих братів виникло бажання створити ще один хор — чоловічий.

З благословення старшого пресвітера церкви Георгія Даниловича Гейка в дуже короткий термін проявили свої організаційні здібності та провели чималу роботу по заснуванню хору Олександр Лисюк та Тарас Матерян. І вже 10 лютого 2006 року відбулася перша репетиція.

Чоловічий хор — специфічний, адже в ньому беруть участь однорідні голоси, а тому, вже з самого початку організатори зіткнулися з труднощами в плані репертуару, бо майже всі твори написані для змішаних хорів. І саме в цей час, переймаючись проблемами новоствореного колективу, прийшла на допомогу Галина Вашкевич, яка мала вищу музичну освіту. Вона перекладала музику, написану для змішаних хорів, на твори для чоловічого виконання. Згодом переписував ці рукописи, котрі потім було важко відрізнити від типографічних, музикант Володимир Коханець (нині покійний).

«Відмічаючи цей невеликий ювілей — 5 років від заснування, є багато що згадати і проаналізувати, але насамперед хочеться подякувати Богові за Його милість та турботу — відзначають керівники колективу. — Переживаючи складні часи, коли з тих чи інших причин, ми втрачали немало провідних співаків. Однак, Господь не залишив нас, поповнюючи наш хоровий колектив новими, талановитими і смиренними братами. Впродовж п’яти років ми відвідали велику кількість церков на Україні та дві церкви в братній Білорусі. Найбільшу радість і благословення переживаємо в тому, коли у виконанні хору, Богом натхненні мелодії і слова, торкаються сердець слухачів і вони, з сльозами на очах, поклоняються своєму Спасителю. Алілуя! Найвища мета і ціль нашого хору — з кожним днем злагодженіше, в смиренні і благоговінні, розумом, серцем та устами прославляти нашого Господа піснею!»

На сьогоднішній день чоловічий хор нараховує 44 співаки, а в репертуарі — понад сорок творів. Від дня заснування і до цього часу диригентами є Михайло Коханець і Олександр Лисюк.

Джерело: сайт церкви ХВЄ м. Кузнєцовська


(збільшити)


(збільшити)

Українська християнська поезія