Головна

Про нас

Останній номер

Архів номерів

Статті

Замовити друкований варіант

Пожертвування

Інтернет-ресурси

Гостьова книга

Новини Церкви ХВЄ України


Актуальне запитання

Адреси церков ХВЄ та розклад богослужінь

 




Новини Церкви ХВЄ України

У Києві пройшло спільне молодіжне богослужіння

23.01.2011. У церкві ХВЄ, що по вул. Кар’єрній, пройшло молодіжне служіння, в якому взяла участь молодь з церков Києва та Київської області: з церков «Божий Мир», «Ковчег», Кар’єрної, з м. Фастова, с. Тарасівка, м. Ізмаїла, послуживши піснями, віршами, свідоцтвами, проповідями. Головний семінар викладав відомий вчитель Церкви ХВЄ, завідувач відділу освіти ЦХВЄУ Віктор Вознюк.

Проповідник поділився з молоддю темою «Негативний вплив віртуального світу і нових технологій на християн». «Найбільше всього бережи своє серце», — нагадав він присутнім текст 4 розділу Книги притч. — Використання нових технологій, особливо засобів зв’язку — мобільних телефонів, інтернету, тощо — не є чимось поганим, проте істотно змінює саму суть спілкування: замість високих цінностей, воно може звузитися до «коротких меседжів». Мобільний зв’язок краде наш час спілкування з Богом і читання Біблії, забирає зайві гроші, шкідливо впливає на наше фізичне і духовне здоров’я. Телебачення має теж свою «тіньову» сторону — не дає розвиватися фантазії, мріям, людина «тупіє» на всіх рівнях, піддається маніпуляції. Навіть християнські мультфільми часто призводять до того, що для дітей все християнство стає «мультиком». Християнське телебачення може замінювати собою відвідування Церкви і спілкування з братами і сестрами. Не давайте цьому захопити наше серце!», — закликав проповідник. — Якщо все повикидати, це не дасть нам свободи. Але ми повинні уникати негативних, тіньових сторін сучасного світу».

«Соціальні мережі, хоча і є широким полем для плідної євангелізації, часто призводять до руйнування сімей, поверхневого відношенню до дружби, є місцем витоку особистої та іншої цінної інформації, іноді взагалі підміняючи імена цифрами, як це буде відбуватися за часів антихриста. Навіть християнські сайти і особливо форуми часто представляють «платформу» для поширення лжевчень. Іноді спеціально навчені психологи професійно «обробляють» учасників такого форуму. Що ж робити в таких ситуаціях? Ми повинні витісняти все негативне з нашого серця добрим. Тут немає блискавичного рецепту. Але відповідь одна: нехай Слово Боже витіснить бруд з нашого серця. Більше читати Біблію, бажано вголос — і через це приходить зцілення і нашого серця, і тіла».

Джерело: сайт церкви "Божий мир"

Українська християнська поезія