Благовісник

Новини Церкви ХВЄ України

У Запоріжжі пройшла обласна конференція служителів ХВЄ

14.12.2012. "Не словом, а ділом" - під таким гаслом відбулася конференція служителів у Запоріжжі. Близько 100 служителів узяли участь у звітній конференції Об'єднання церков ХВЄ Запорізької області, а також старший єпископ Церкви ХВЄ України М.С. Паночко та його заступник – голова об'єднання церков ХВЄ Дніпропетровської області єпископ М.М. Мокієнко.

Михайло Мокієнко закликав усіх служителів, щоб «в усякому доброму ділі приносили плід і зростали в пізнанні Бога» (Кол.1:10). До якої ж міри потрібно рости? «У міру зросту Христової повноти» (Еф.4:13).
Михайло Паночко звернув увагу на те, якою має бути поведінка християнина. Як він сказав, саме поведінка хвалить нашу віру, а не язик. Віра – це невидима річ, яку люди не бачать, але вони бачать наше добре поводження. Ісус сказав: «Прийдіть до Мене… і навчіться від Мене, бо Я тихий і серцем покірливий, і знайдете спокій душам своїм» (Мт.11:28-29). Тож будьмо подібними до Христа, а не релігійними – і Бог допоможе нам зростати.

Після слова настанови Михайло Степанович розпочав звітну частину конференції. Першим звітувався єпископ церков Запорізької області В.Є. Гедаревич. Він сказав, що за 2012 рік було проведено чимало пасторських зустрічей, конференцій, семінарів, відвідано багато церков, була поїздка на місію до Африки, але головною подією було те що, в об'єднанні відкрито дві нові церкви.

Відзначено роботу сестринського, молодіжного, дитячого відділів, а також освіти та євангелізації.
Під час конференції делегати висловили подяку за підтримку, турботу, а також наголосили на потребі підтримувати нові церкви.

М.С. Паночко запропонував у 2013 році приділити увагу, зокрема, молоді, хоспісам, використати святкування «1125-річниці хрещення Руси-України» для євангелізацій та закликав молитися за єдність у церквах, за служителів, за дітей і молодь.

Михайло Степанович продовжив тему поведінки християнина, зачитавши Святе Писання: «Шануйте всіх, братство любіть, Бога бійтеся, царя поважайте» (1Петр.2:17). Хто це всі? Шануйте батьків: «Діти, будьте слухняні в усьому батькам, бо це Господові приємне! (Кол.3:20)». Шануйте своїх жінок «і виявляйте їм честь, бо й вони є співспадкоємиці благодаті життя, щоб не спинялися ваші молитви» (1Петр.3:7). Шануйте пасторів, служителів, «тих, що працюють між вами, і в вас старшинують у Господі» (1Сол.5:12). Шануйте вдовиць та владу, «бо немає влади, як не від Бога, і влади існуючі встановлені від Бога» (Рим.13:1). Саме через шанування всіх ми можемо буди світлом для людей у всіх сферах нашого життя. Де ми можемо навчитися це робити? Бог дає нам відповідь у Своєму слові: «Наверніться до Мене й живіть!» (Ам.5:4).