Благовісник

Новини Церкви ХВЄ України

Житомирщина стала місцем щорічного міжнаціонального фестивалю християнської молоді

5.07.2012. Вже 15 років поспіль у лісі поблизу Ворсівського водосховища розкладається багатотисячне палаткове містечко, у якому проживає більше 3 тис. молодих людей із церкви християн віри євангельської України. Також є делегації із Білорусії та США.

Знаковим є те, що у рік ювілейного з'їзду у Малині та у рік нелегких для України державотворчих змін девізом заходу обрано біблійні слова: «Переможець успадкує все!».

Саме під таким гаслом впродовж тижня з 5 по 12 липня духовенство церкви проведе тематичні семінари та богослужіння, аби прививати майбутньому поколінню високі моральні якості.

«Кожного дня відвідуватимуть досвідчені служителі, так би мовити, ветерани віри з різних областей України, щоб поділитися досвідом переможного життя з Богом в різних умовах та у різні часи, які довелося перенести для церкви, — говорить голова оргкомітету Богдан Левицький. — Крім того, зважаючи на те, що це ювілейний з'їзд, ми хочемо поділитися спогадами про досягнення церкви в історичній ретроспективі та зробити акцент на потенціал, закладений у молодому поколінні».

У рамках Малинфесту відбудеться панельна дискусія з участю Давида Вандепута, Головою PEFY (Pentecostal European Fellowship of youth Ministries) на тему «Досвід європейської молоді: уроки та застереження». Цікавим та практичним курсом стануть лекції та майстер-класи з журналістики та PR, які спеціально для усіх бажаючих проведуть представники прес-служби з'їзду.

На урочистому відкритті єпископ ЦХВЄУ Михайло Паночко закликав молодь озброїтися вірою, яка дасть можливість завжди і у всьому робити правильний вибір на благо ближніх та на благо України. «Доля України не в руках людей, а в руках Бога, — відзначив служитель. — А тому марно чекати змін в соціально-економічній сфері нашої країни, допоки ці зміни не відбудуться на морально-духовному рівні українців».
Стояти на стороні правосуддя та справедливості у всякий час і до кінця наголошував Віктор Єленський, Президент «Української асоціації релігійної свободи», нагадуючи про засадничі принципи здорової демократії, яка повинна панувати і в царині релігійного життя.

Щорічним гостем заходу є Голова Національної експертної комісії з питань захисту суспільної моралі Василь Костицький, за словами, якого незалежно від того, що він належить до іншої конфесії серед християн віри євангельської він завжди почувається своїм, а тому відверто говорить про великий державотворчий потенціал української молоді. «Бог наділив людину творчістю, однак деякі люди творять на зло, а ви, на противагу їм, творіть на добро», — говорив він у вітальному слові. Як представник обласної влади у сфері релігії Олександр Пивоварський підмітив, що п'ятидесятники є досить активними у допомозі соціально незахищеним верствам населення, а тому як і минулі, так і цей черговий з'їзд стане платформою для обміну та закріплення такого досвіду.

Окрім представників районної та обласної влади, традиційно склалося, що на з'їзд завжди приїздить духовенство із інших християнських конфесій — цьогоріч служителі греко-католицької церкви із Житомирщини.

Очікується, що рік ювілейної зустрічі стане ще одним вагомим вкладом у морально-етичне виховання та часом відпочинку багаточисельної молоді як з України, так і з-за кордону. «Я вже всьоме у Малині, — ділиться 34-річний Роман із Рівного. — Від початку не пропускав жодного з'їзду. На мою думку, тут усе дуже добре організовано, і навіть польові умови життя подобаються. Особисто для мене Малинфест — це величезне благословення та натхнення. Тут відпочиваєш і тілом, і душею».

Прес-служба ЦХВЄУ