Благовісник

Новини Церкви ХВЄ України

Василь Костицький зустрівся з представниками релігійних та громадських організацій Івано-Франківська

9.06.2012. У приміщенні Івано-Франківської обласної державної адміністрації відбулася зустріч депутата Верховної Ради Василя Костицького з представниками релігійних та громадських організацій міста та області. Присутні обговорювали тему законодавчої заборони абортів в Україні. Була внесена та підтримана пропозиція прописати в Конституції України положення, яке б законодавчо забороняло переривання вагітності у жінок. Зокрема, прописати положення про те, що «життя людини починається з моменту її зачаття». Відповідно, коли хтось захоче зробити аборт, то нестиме кримінальну відповідальність за вбивство.

Більше тридцяти представників різних організацій краю підтримали дану ініціативу.

Церкву ХВЄ Івано-Франківщини на зустрічі предсвляли єпископ ЦХВЄ Івано-Франківської області Юрій Веремій та головний редактор християнської молодіжної газети «Рибка» диякон Василь Дерун.
«Два роки тому в Івано-Франківську ми проводили акцію проти абортів, – сказав Юрій Костянтинович, виступаючи на засіданні. – Було надруковано біля 10 тисяч примірників спецвипуску молодіжної газети, в якому була надрукована попереджувальна інформація щодо жахливих наслідків абортів. Також наші волонтери спілкувалися зі студентами вишів, відповідаючи на їхні запитання».