Благовісник

Новини Церкви ХВЄ України

В Ужгороді пройшла конференція "Закарпаття без сиріт"

15.03.2012. В Ужгороді на базі навчального центру «Неємія» відбулася конференція «Закарпаття без сиріт». На захід були запрошені державні і соціальні служби, люди, які працюють з дітьми із малозабезпечених сімей та дітьми-сиротами.

Актуальність конференції у тому, що кожен із доповідачів поділився практичним досвідом роботи з дітьми-сиротами і дітьми із малозабезпечених сімей і дав корисні поради для тих, хто хотів би в майбутньому працювати у цій сфері.

Руслан Малюта, президент Альянсу «Україна без сиріт», задоволений працею в соціальній сфері на Закарпатті і зазначив, що область активно рухається у соціальній справі. Президент Альянсу висловлює щиру подяку організаторам конференції «Закарпаття без сиріт» і державним службам у соціальній сфері за активну працю з дітьми-сиротами і дітьми із малозабезпечених сімей.

Тетяна Мачабелі, голова правління Асоціації «Закарпаття без сиріт», закликала всіх охочих приєднатися до роботи по запобіганню проблеми сирітства і наданню належної підтримки малозабезпеченим сім'ям і дітям сиротам.

Також на конференції працівники дитячих будинків сімейного типу мали можливість розповісти про свої здобутки і проблеми.

Валентин Опря