Благовісник

Новини Церкви ХВЄ України

Церква села Карпилівка привітала свого пастора з ювілеєм

11.03.2012. У церкві села Карпилівка Рокитнівського району (Рівненщина) пройшло особливе служіння: цього дня односельці, друзі та служителі вітали пастора місцевої церкви Володимира Дмитровича Бричку з 30-річчям пастирського служіння. Одна з найбільших у ЦХВЄУ сільських церков (660 членів і майже стільки ж дітей та молоді) унікальна не лише кількістю віруючих, але й тим, що християни, і особливо пастор Володимир Бричка, активно впливають на життя сільської громади, показуючи добрий приклад працьовитості, вихованості, здорового морального способу життя. На противагу багатьом селам України, це перспективне село, з якого не спішить виїжджати молодь. А її у селі з населенням 3000чоловік багато: у школі навчається 600 учнів, щороку народжується близько 80-100 дітей. Цікавий факт: у місцевому магазині не торгують спиртним та цигарками, як каже власниця магазину, до цього спонукає особлива духовна атмосфера села. Володимир Дмитрович завжди готовий допомогти не лише прихожанам церкви, але й усім, хто потребує допомоги — моральної, фінансової, духовної.

Враховуючи багатий і ефективний досвід служителя, Церква ХВЄ України довірила йому ще одне відповідальне служіння: вже багато років він є головою об’єднання церков ХВЄ Житомирської області.

Привітати ювіляра приїхали друзі та співслужителі Володимира Дмитровича, пастирі церков Рівненщини та Житомирщини. Серед них — голова об’єднання церков ХВЄ Рівненської області єпископ Віктор Боришкевич, заступник старшого єпископа ЦХВЄУ єпископ Микола Синюк, старший єпископ ЦХВЄУ Михайло Паночко, єпископ Микола Камінський. На служінні лунали теплі слова на адресу ювіляра, і, звичайно ж, дяка і хвала Богові, Який, враховуючи жертовність та щирість служителя, благословив його працю. У богослужінні також брали участь три хори карпилівської церкви, які були особливою прикрасою богослужіння.

«У Слові Божому зазначено: «Шануйте тих, що працюють між вами, і в вас старшинують у Господі, і навчають вас» (1Сол.5:12), — сказав Михайло Паночко. — Дивлячись на залу молитовного будинку, вщерть заповнену людьми, я роблю висновок: де служитель (лідер) у правильних стосунках із Богом і людьми, там панує єдність, злагода, церква росте кількісно і духовно. Особливо радує те, що в церкві багато молоді, дітей — і це є доброю перспективою християнських церков».

Володимир Бричка
(збільшити)


(збільшити)

Воолодимир Бричка
(Збільшити)


(збільшити)


(збільшити)


(збільшити)


(збільшити)


(збільшити)

Фото Юрія Вавринюка

 
Прекрасне свідчення про практичне життя віруючих.
Це найкраща, найдієвіша проповідь Євангелії.
Дивіться відеорепортаж про життя віруючих села Карпилівки,
де пастором Володимир БРИЧКА