Головна

Про нас

Останній номер

Архів номерів

Статті

Замовити друкований варіант

Пожертвування

Інтернет-ресурси

Гостьова книга

Новини Церкви ХВЄ України


Актуальне запитання

Адреси церков ХВЄ та розклад богослужінь

 




Новини Церкви ХВЄ України

У Волинській області піклуються про неповносправних

18-28.07.2011. Поблизу Ковеля, що на Волині, був проведений християнський табір для інвалідів (неповносправних осіб). Цей захід організовується уже третій рік поспіль силами євангельських церков Ковеля та Волинської області. Метою проведення таких таборів є надання духовної підтримки людям з фізичними вадами, які особливо потребують уваги і допомоги.

З’їзд стартував під гаслом «Ти потрібен Богу для служіння!» І ці слова знайшли вираження у тому, що люди — часто із важкими вадами здоров’я — могли служити своїм ближнім на одному рівні із повноцінними.
У таборі взяли участь неповносправні з Волинської, Рівненської, Львівської, Житомирської та Тернопільської областей. Серед них: 11 сліпих, 30 глухих, 3 інваліди — у першому заїзді; 76 інвалідів (з яких 26 — на візках) і 5 дітей-інвалідів — у другому заїзді.

У щоденну програму табору входили ранкові біблійні уроки, свідоцтва про Божу ласку, а також вечірні богослужіння, у яких брали участь гості з різних церков Волині, що служили Божим Словом та співом. Були організовані спортивні ігри, конкурси, вікторини, катання верхи на конях, купання в озері, риболовля. Усі бажаючі мали можливість власноруч виготовити цікаві сувеніри на гуртках рукоділля. Також неповносправні служили співом та свідоцтвами у місцевих церквах.

Серйозним випробуванням для учасників табору стали природні умови. Під час дощів глиниста земля ставала майже нездоланною перешкодою для людей на візках. Але ці труднощі вони могли долати спільно з волонтерами-помічниками і, зрештою, це тільки сприяло зближенню і зміцненню дружби.

Незабутнім враженням для усіх стали вечірні спілкування біля вогнища, де в невимушеній теплій атмосфері кожен міг відчути себе членом однієї великої християнської родини. Слід зауважити, що для багатьох неповносправних такий табір — одна з нечисленних можливостей покинути межі чотирьох стін та провести час у спілкуванні з друзями.

На заклик покаятись і змінити своє життя, довіривши його Богові, відгукнулися близько 10 інвалідів.
За словами організаторів та волонтерів, табір дає церкві гарну можливість послужити іншим людям, які дійсно гостро потребують допомоги. Це місце, де є чудові умови для того, щоб змінюватися і набувати характеру Ісуса Христа.

Олег Абрагамець, м. Львів (учасник табору)

 

Українська християнська поезія