Головна

Про нас

Останній номер

Архів номерів

Статті

Замовити друкований варіант

Пожертвування

Інтернет-ресурси

Гостьова книга

Новини Церкви ХВЄ України


Актуальне запитання

Адреси церков ХВЄ та розклад богослужінь

 




Новини Церкви ХВЄ України

Підсумки роботи ХIV з’їзду молоді ЦХВЄУ

6-13.07.2011. ХIV з’їзд молоді Церкви християн віри євангельської України відбувся поблизу м. Малина Житомирської області зібрав понад 4 000 молодих християн із всіх регіонів України, а також делегації з Білорусі, Литви, Німеччини, США та інших країн. Програму з’їзду складали богослужіння, навчальні лекції, дискусії, тематичні секції, круглі столи, а також мистецькі, музичні і спортивні заходи. У рамках заходу відбулися презентації соціальних, благодійних, місійних проектів та організацій, які діють у ЦХВЄУ.
Зважаючи на те, що в Церкві християн віри євангельської України 2011 рік проголошений Роком Євангелія, 8 липня пройшов Круглий стіл з нагоди 450-ліття Пересопницького Євангелія «Євангеліє: історична цінність чи сучасний бестселлер». Під час заходу учасники обговорили історичну, літературну та духовно-культурну цінність Пересопницького Євангелія. Однак найбільший акцент було зроблено на духовний і культурний вплив Благої Вістки на Україну в XXI столітті, важливість і актуальність євангельських істин для сучасного і майбутнього нашої нації.

В якості експертів були запрошені: Віктор Вознюк, завідувач відділу освіти ЦХВЄУ, Олександр Калабський президент Міжнародного відкритого університету імені В. Марцинковського, Р.М. Гула начальник Головного управління у справах сім’ї, молоді та спорту і Т.М. Шмаюн начальник управління молодіжної політики Житомирської ОДА та ряд інших.

«У наш час, коли духовно-моральні цінності стають все більше відносними, нівелюється інститут сім’ї, а цінність людського життя спотворюється, є величезна потреба у «перекладі» Євангелія Ісуса Христа в життя кожного українця. Ісус Христос має бути нашим єдиним Господом і Спасителем, Його вчення, збережене у слові Євангелія, має бути фундаментом суспільного життя нашого народу. Тільки шляхом вірності євангельським цінностям ми зможемо відбудувати Україну» — говорять організатори круглого столу.

9 липня був проведений Круглий стіл для молодих професіоналів в сфері суспільних стосунків «Національно свідомий християнин в сучасній Україні: виклики та можливості». До молодих християн в якості експертів приєдналися: Леся Оробець, народний депутат України, Сергій Манелюк, ректор Київського біблійного інституту, Микола Кулеба, начальник Служби у справах дітей Київської міської державної адміністрації, Руслан Малюта, президент Альянсу «Україна без сиріт», Аліна Горобець, краща футзалістка світу 2009 року та інші. «Позитивно впливати на процеси в суспільстві — одне із завдань, які ставлять перед собою молоді професіонали-християни. Це була очікувана зустріч щоб багатьом познайомитись між собою, поділитися досвідом, виробити спільній підхід до сучасних викликів, враховуючи професійні та духовні аспекти» говорить Ю. Кулакевич, ініціатор заходу.

Підсумовуючи результати з’їзду Голова оргкомітету пастор Богдан Левицький говорить: «Цього року ми, зважаючи на наш девіз «Євангеліє — сила Божа для спасіння», прагнули всесторонньо показати важливість та силу Євангелія в усіх сферах життя людини та суспільства загалом».

Джерело: сайт ЦХВЄУ

Українська християнська поезія