Головна

Про нас

Останній номер

Архів номерів

Статті

Замовити друкований варіант

Пожертвування

Інтернет-ресурси

Гостьова книга

Новини Церкви ХВЄ України


Актуальне запитання

Адреси церков ХВЄ та розклад богослужінь

 




Новини Церкви ХВЄ України

Церква ХВЄУ зреагувала на інформацію про причетність лідера секти Сергія Лисака до християн віри євангельської

22.07.2011. Зважаючи на те, що протягом останніх днів в засобах масової інформації з’явився ряд матеріалів про порушення кримінальної справи проти керівника релігійного угрупування з с. Котелево, Новоселицького району Чернівецької області Сергія (Олександра) Лисака, який під приводом проповідування релігійних віровчень і виконання обрядів вчинив факти посягання на здоров’я людей, ми вважаємо за необхідне повідомити наступне: Церква християн віри євангельської України глибоко схвильована цим випадком. Нам, як і всім християнам, боляче спостерігати, коли такі особи прикриваючись іменем Христової Церкви, вводять в оману свої жертви, правоохоронні органи, мас-медіа та суспільство загалом.

З метою уникнення небажаних асоціацій та узагальнень повідомляємо, що п.Лисак не був і не є членом місцевих громад християн віри євангельської пятидесятників у Чернівецькій області, про що керівництво обласного об’єднання Церкви вже повідомило представникам обласної прокуратури, СБУ та відділу у справах релігії Чернівецької ОДА. Відповідно, він ніколи не був рукопокладений у духовний сан пастора у жодній із місцевих громад ХВЄ. Таким чином, будь-який намір пояснювати дії п. Лисака засадами вчення та богослужбової практики п’ятидесятників не відповідає дійсності.

З метою недопущення подібних випадків у майбутньому, священнослужителі ЦХВЄУ у Чернівецькій області готові також, у разі потреби, посприяти встановленню правдивої інформації про цю трагічну ситуацію та надавати необхідні теологічні та релігієзнавчі висновки для ЗМІ та інших зацікавлених сторін.

Важливо також наголосити про гостру проблему українських ЗМІ, яку ще раз підтвердив цей випадок: медіа реагують на сенсацію, нехтуючи правом своїх слухачів/глядачів знати правду. Нажаль, журналісти до нас не звертались, щоб перевірити причетність чи отримати коментар щодо вчення та богослужбової практики п’ятидесятників.

Закликаємо журналістів та редакторів засобів масової інформації бути уважнішими, щоб ці навіть поодинокі випадки не кидали тінь на християнство в Україні, не розпалювали релігійної ворожнечі та не відвертали людей від Бога.

Єпископ Микола Синюк, перший заступник старшого єпископа ЦХВЄУ

Українська християнська поезія