Головна

Про нас

Останній номер

Архів номерів

Статті

Замовити друкований варіант

Пожертвування

Інтернет-ресурси

Гостьова книга

Новини Церкви ХВЄ України


Актуальне запитання

Адреси церков ХВЄ та розклад богослужінь

 




Новини Церкви ХВЄ України

На Львівщині відбулася регіональна конференція місії "Голос надії"

23.07.2011. На хуторі Могушів, що поблизу Верхнього Висоцька (Львівська обл.), пройшла регіональна конференція місії «Голос надії» Західного регіону. На зустріч прибули місіонери зі Львівської, Івано-Франківської, Хмельницької, Житомирської та Волинської областей.

Подолавши на мікроавтобусах вбрід гірську річку і крутий підйом (що вдалося не з першого разу), місіонери та гості конференції опинилися в мальовничому місці, з одного боку оточеному горами, а з іншого — вищезгаданими природними перешкодами. Все це створювало враження перебування у неприступній фортеці. Тут розміщений християнський дитячий табір «Вітрила надії», організований місіонерським подружжям Петром та Оксаною Височанськими зі Сколе.

Почав конференцію Петро Височанський теплим привітанням і проголошенням гасла з’їзду: «Благовістя у силі Духа Святого!». Заступник директора місії Віктор Онищук закликав присутніх до молитви про Боже благословення, підкресливши, що без нього неможливо виконати Його доручення: «Зважаючи на час, в якому нам випало жити, ми потребуємо потужного благословення і дії Господнього Духа в нашому житті і служінні!» Співом служив гурт «Левит» з м. Луцька.

Директор місії Микола Синюк надав інформацію про нещодавнє проведення регіональної конференції в Полтаві і про заплановані конференції на півдні України (у вересні) та в Росії (у жовтні), а також навів статистику щодо праці місіонерів і подякував Господу, що «не було чогось, або когось такого, хто міг би зупинити благословенний Божий поступ, щоб десь ми почали згортатися, або скорочувати нашу працю». «Я думаю, що це служіння буде продовжуватися, аж доки на землі залишиться ще хоч одна людина, яка не почула Євангелії», — зазначив Микола Петрович.

Продовжили конференцію місіонери з Житомирщини. Відповідальний за місіонерську роботу в області Сергій Тарасюк розповів про великий інтерес до Божого Слова з боку дітей. Ведеться успішне служіння у школах, дитячих таборах. Після проведеного весною навчання для місіонерів, з’явилося багато нових працівників, завдяки чому розпочалася праця в кількох нових точках. В одному селі, де ще не було віруючих, місіонери несподівано зустріли 93-річну бабусю, яка уже 10 років молилася про утворення церкви. Після проведених там євангелізацій покаялися люди і тепер регулярно проводяться служіння. Бог працює в центрах реабілітації, з яких також виходять нові працівники. Планується почати будівництво домів молитви у двох селах. В одному з них жив відомий чаклун і тому там залишається сильний окультний вплив. На його могилу їдуть люди, поклоняються пам’ятнику чаклуна. Тому місіонери просять молитовної підтримки, щоб Бог розбив ці кайдани диявола. Брат Ігор поділився свідченням про те, як Господь звільнив його від наркотичної залежності. Тепер — він і сам служить таким самим людям в реабілітаційному центрі.

Викладач Львівської семінарії Василь Попудник запропонував присутнім проповідь на тему: «Приготування святих на діло служби» (Еф. 4:12). Він висвітлив деякі тенденції нашого часу, які потрібно враховувати для успішного служіння: швидкий плин часу і темп життя порівняно з попередніми поколіннями, передислокація орієнтирів людей з особистого спілкування на сприйняття інформації через техніку, апатичність людей до Божого Слова — релігійна «толерантність», втрата єдності між християнами, поділ церков на «духовенство» і «мирян».

Після обідньої перерви до молитви закликав пастор Степан Янюк, який застеріг від небезпеки в особі нещирих людей, які прилучаються лестощами (Дан. 11:34).

Продовжили конференцію свідчення місіонерів з Хмельницької та Івано-Франківської областей, які розповідали про особливі благословення у проведенні масових євангелізацій. Мають успіх зустрічі, присвячені 450-річчю Пересопницького Євангелія. Наприклад, в одному селі місіонери зустріли незвичний прийом: голова сільської ради взяла на себе всю організацію, позапрошувала людей і близько 50 чоловік були присутні на євангелізаційній зустрічі. В іншому населеному пункті керівництво зібрало для слухання Божого Слова ціле село. В багатьох місцях люди відкриті, слухають Євангелію, проте зробити рішучий крок до Господа не наважуються. Під час проведення таборів Бог особливо торкається дітей, хрестить їх Святим Духом. В одному селі місіонери почали їздити до молодих людей під час їхніх дискотек і проводити свою програму. За свідченням завідувача клубу, молодь стала менше вживати алкоголь і почала цікавитись Біблією. Навертаються люди, відкинуті суспільством.

Андрій Брилюк, який несе служіння в Ратнівському районі Волинської області розповів, що спочатку для місцевих жителів було дивним бачити віруючих, бо там ніколи таких не було. Але згодом почали приходити люди зі своїми потребами, іноді доводилось приймати їх до другої години ночі. За рік була відкрита церква. Служитель зауважив, що слід звертати увагу на те, у кого зупиняються місіонери, приїхавши в нове село, адже це впливає на ставлення до них з боку населення. Один з дієвих методів, який використовується на Ратнівщині, — вахтова система, коли молодь з різних церков по черзі приїжджає для проведення євангелізацій і допомоги на місіонерській точці.

Місіонери Львівщини ділилися рясними благословеннями у різних сферах служіння. Широко проводяться зустрічі в навчальних закладах, які часто стають поштовхом для дітей, щоб відвідувати зібрання. А Михайло Кучинський з Перемишлян розповів, що Бог дарує можливість проводити у школах не просто морально-етичні лекції, а з дозволу керівництва — відкрито проповідувати Слово Боже. Господь надприроднім чином звільняє від алкогольної залежності — уже кілька таких людей прийняли водне хрещення. Після проведення служіння мобільної клініки у деяких селах, ті люди, які раніше ставилися насторожено, відкрилися, почали звертатися за допомогою. Оксана Височанська поділилася благословеннями у праці з дітьми. Особливий вечір подарував Господь під час проведення одного із заїздів, коли був заключний день табору. На заклик до покаяння вийшло більше половини дітей — близько 80-ти чоловік. Була сильна Божа присутність — усі плакали і просто кричали до Бога! Місіонери три рази намагалися закінчити молитву та діти продовжували молитися. Дехто сповідувався. Десять чоловік Бог хрестив Святим Духом. У іншому таборі Господь торкнувся одного хлопчика. Коли він повернувся додому — почав сам збирати друзів і вивчати з ними Дитячу Біблію. Діти дуже зближалися з місіонерами — часто не хотіли повертатися додому. Прозвучала одна порада — як надалі підтримувати стосунки із ними. Таку нагоду дає Біблійна школа «Емаус», яка дозволяє листуватися з дітьми, надсилаючи їм біблійні завдання. Також працівники місії розповіли про рясні матеріальні благословення — послані Богом необхідні матеріали для будівництва табору, ліжка, подарунки для дітей.

У своєму заключному слові Микола Синюк висловив подяку Господу «за цих чудових людей», які горять любов’ю до Господа і щиро служать Йому: «Не знаю, де знайти слова, щоб благословити ім’я Боже за вас!» Проповідуючи про зцілення кривого біля храму Петром та Іваном, директор місії зазначив, що є час, коли потрібно сказати: «Подивися на нас!», щоб надати допомогу силою Божою, але потім слід відповісти: «Чому ви на нас дивитесь?» і віддати усю славу Творцю. На завершення Микола Петрович попередив, що на шляху будуть пустелі, недоброзичливі люди, які докорятимуть і ставитимуть перешкоди, але людина, сповнена Божим Духом, завжди матиме владу і відвагу протистояти, а Господь супроводжуватиме її Своїми ознаками і чудесами!

Дмитро Довбуш


Співає гурт "Левит" (м. Луцьк)


Заступник директора місії "Голос надії" Віктор Онищук


Директор місії "Голос надї" Микола Синюк


Проповідує Степан Янюк


Семінар викладає Василь Попудник


(збільшити)


(збільшити)


(збільшити)


(збільшити)

Фото Віктора Мокійчука

Українська християнська поезія