Головна

Про нас

Останній номер

Архів номерів

Статті

Замовити друкований варіант

Пожертвування

Інтернет-ресурси

Гостьова книга

Новини Церкви ХВЄ України


Актуальне запитання

Адреси церков ХВЄ та розклад богослужінь

 




Новини Церкви ХВЄ України

Працівники місії "Голос надії" відвідали Болгарію

15.07.2011. Закінчилася двотижнева поїздка євангелізаційної групи місії «Голос надії» у складі Віктора Оніщука,Степана Янюка, Ігоря Скоця та співочого гурту «Левит» із Луцька в Болгарію. Як зазначив керівник групи, заступник директора місії «Голос надії» Віктор Оніщук, метою цієї поїздки було ознайомитися зі станом справ у церквах Болгарії, а також підтримати місіонерів «Голосу надії» в цій країні.

Під час поїздки євангелісти відвідали вісім міст та сіл Болгарії, зокрема, міста Сливен, Котел, Ямбол, Девін та Нову Загору, а також села Бяла, Речіца та Мокрен, де провели євангелізаційні служіння. Як зазначають учасники групи, у Болгарії є можливість вільно проповідувати Євангелію, але й водночас дедалі гостріше виявляє себе духовна криза. Церкви не тільки не зростають, а навіть зменшуються.

Дуже складна ситуація склалася в місті Нова Загора, де церква колись налічувала близько 250 членів. Нині в ній залишилося всього 60 людей, які звернулися до місіонера Івана Серта з проханням служити в них. І тому місіонерська сім’я Сертів залишила місто Котел, де вона працювали понад 10 років (там вже є церква, дім молитви і служитель, який провадитиме церкву далі), і переїхала в Нову Загору. Тому, окрім проповіді Євангелії та духовнозбудовуючих бесід, учасникам групи довелося попрацювати й фізично, допомагаючи місіонерам облаштовуватися на новому місці.

«Болгарія потребує особливої молитовної підтримки, — зазначає Віктор Оніщук. — Тут дуже потрібне пробудження, оскільки люди збайдужіли до Євангелії, вони не прагнуть наближатися до Бога, не шукають спілкування з Ним». Не залишайтеся осторонь, моліться за Болгарію — такий наш заклик сьогодні до вас.

Джерело: сайт місії "Голос надії"


Гурт "Левит"

Українська християнська поезія