Головна

Про нас

Останній номер

Архів номерів

Статті

Замовити друкований варіант

Пожертвування

Інтернет-ресурси

Гостьова книга

Новини Церкви ХВЄ України


Актуальне запитання

Адреси церков ХВЄ та розклад богослужінь

 




Новини Церкви ХВЄ України

Картини відомих художників розповіли киянам історію про Ісуса

20-22.04.2011. У передпасхальний тиждень київська церква «Божий мир» спільно із українським місіонерським товариством «Світло на сході» організувала виставку 20 картин всесвітньо відомих художників, присвячену життю Ісуса Христа: Його народження до вознесіння. Для глядачів проводилися короткі лекції-екскурсії по хронологічному ряду картин. Виставка проходила під відкритим небом на масивах Теремки-1 і Теремки-2.

Серед авторів картин були такі відомі художники, як Рєпін, Рембрандт, Дж. Баттист, Крамський, Веронезе, Іванов та інші. Під час виставки безкоштовно роздавали Євангеліє, дитячі журнали «Стежинка», журнали «Віра і життя».

«Мені дуже сподобалася виставка картин. А особливо цікаво було слухати історію про життя Ісуса Христа, пройшовши разом з екскурсоводом по ряду картин». Світлана.

«Не дивлячись на те, що всі ми чудово знаємо євангельську розповідь, в такій формі вона прозвучала дуже оригінально і цікаво. Працівники місії «Світло на сході» захоплююче розповідали не лише історію, але і її значення для сьогодення, знаходячи підхід для всіх категорій слухачів». Катерина.

«Дуже сподобалася екскурсовод, її знання про історію написання картин, художників, знання Біблії. Слухати її було дуже цікаво і пізнавально. Коли вона говорила, багато перехожих зупинялися, щоб послухати розповідь». Дмитрійа.

«Мені була особливо приємна простота і ненав'язливість виставки. Хтось просто проходив поряд. Хтось тільки кидав погляд на картини. Але багато хто зупинялися і з цікавістю розглядали картину за картиною. Були ті, хто ставили питання й з інтересом слухали розповідь про життя Ісуса Христа». Євгеній.

«У цьому вигляді євангелізації вражають випадки, коли люди починають усвідомлювати, що художник хотів донести через свій твір. Як авторитети мистецтва, художники відродження і російські майстри проповідують в своїх картинах про життя Ісуса, неначе стоячи разом із нами і пропонуючи примиритися з Господом». Андрій.

Джерело: сайт церкви «Божий мир»

Українська християнська поезія