Головна

Про нас

Останній номер

Архів номерів

Статті

Замовити друкований варіант

Пожертвування

Інтернет-ресурси

Гостьова книга

Новини Церкви ХВЄ України


Актуальне запитання

Адреси церков ХВЄ та розклад богослужінь

 




Новини Церкви ХВЄ

Єпископ Микола Синюк взяв участь у засіданні
Правління Російської Церкви ХВЄ

10-11.03. 2011. У м. Набережні Челни пройшло чергове засідання членів Правління Російської Церкви ХВЄ. У теплій обстановці і робочій атмосфері були розглянуто багато питань життєдіяльності братства, уточнені плани подальшого розвитку та виконання бачення РЦ ХВЄ. Це вже друге виїзне розширене засідання Правління РЦ ХВЄ, до участі в якому були запрошені служителі Приволзького федерального округу.

На порядку денному стояли важливі питання про взаємодію з українською церквою ХВЄ і про відкриття нових церков в регіональних об’єднаннях. Єпископи обговорювали стан справ і перспективи розвитку соціального служіння та духовної освіти РЦ ХВЄ.

У засіданні Правління також взяв участь заступник старшого єпископа Церкви ХВЄ України Микола Синюк. Він представив місіонерський проект Церкви ХВЄУ, який має назву «Україна-Тува — мости братерства» і передбачає місіонерську працю у цьому краї та створення там центру, який би координував життя та працю місцевих церков. Варто зауважити, що нове керівництво Російської Церкви пріоритетними завданнями бачить євангелізацію та місіонерство у своїй країні. А тому ідея про співпрацю з ЦХВЕ України з об’єднанням церков у Туві сприймалося дуже позитивно. А, можливо, ще й тому, що майже всі члени Правління РЦ ХВЕ — етнічні українці. Старший єпископ Російської Церкви ХВЄ Едуард Грабовенко зауважив: «Ми дякуємо Богу за плідну співпрацю з Україною. Не тільки Туву, а, по меншій мірі, ще десяток регіонів у Росії, ми зможемо запропонувати для співпраці з українськими церквами та об’єднаннями…»

Українська християнська поезія