Головна

Про нас

Останній номер

Архів номерів

Статті

Замовити друкований варіант

Пожертвування

Інтернет-ресурси

Гостьова книга

Новини Церкви ХВЄ України


Актуальне запитання

Адреси церков ХВЄ та розклад богослужінь

 




Новини Церкви ХВЄ України

Студенти біблійних навчальних закладів Церкви ХВЄ України провели свято пісні і хвали

11-13.03. 2011. У приміщенні Коростенського біблійного коледжу (Житомирська обл.) відбулося свято пісні та хвали Богові «Акорди для Творця». У ньому взяли участь студенти біблійних навчальних закладів Церкви ХВЄ України, а саме: Львівської богословської семінарії; Євангельської теологічної семінарії; Київського біблійного інституту та Коростенського біблійного коледжу..

Свято пісні було поділено на декілька блоків.

У блоці «Прославляймо Творця» учасники мали можливість піснями і віршами оспівати свої почуття до Бога як Творця і Спасителя, про те, як добре жити з Ісусом, про радість служіння Богові.

Віктор Вознюк, завідуючий відділом освіти ЦХВЄУ, виклав провів семінар на тему: «Секуляризація в християнській музиці». Доповідач сказав, що «секуляризація не заперечує ідею Бога або релігію, просто вона викривлює істину і закріплює її в подальших традиціях народу». Віктор Вознюк зауважив, що сучасна християнська музика є предметом дискусії щодо розмитості меж між святим та грішним, духовним та світським. На жаль, сьогодні нерідко тексти сучасних християнських пісень примітивні, присутня догматична невідповідність, монополізація груп прославлення, молоді люди шукають не музику а відчуттів. Звертаючись до учасників свята, Віктор закликав студентів до здорового ставлення щодо музики і співу в церкві.

У відділі «Акапелла» учасники виконували християнські пісні без музичного супроводу.

Президент Євангельської теологічної семінарії (м. Київ) Соломон Вонг провів семінар на тему «Поклоніння». Після свого виступу доктор Соломон Вонг попросив вийти на сцену представників богословських закладів і звершив молитву благословення.

Окрім того, учасники мали можливість взяти участь у тематичних блоках, присвячених пісням на такі теми: «Різдво», «Шануймо батька та матір», «Час талантів».

В неділю, 13 березня, учасники свята «Акорди для Творця» взяли участь у богослужінні в місцевій церкві ХВЄ.

Валентин Опря

Українська християнська поезія