Головна

Про нас

Останній номер

Архів номерів

Статті

Замовити друкований варіант

Пожертвування

Інтернет-ресурси

Гостьова книга

Новини Церкви ХВЄ України


Актуальне запитання

Адреси церков ХВЄ та розклад богослужінь

 




Новини Церкви ХВЄ України

У Києві пройшла міжконфесійна Молитва за єдність християн

4.03.2011. У приміщенні церкви ХВЄ «Філадельфія» (вул. Голосіївська, 57) на підтримку ініціативи Комісії для сприяння єдності між християнами Української Греко-Католицької Церкви, пройшла міжконфесійна Молитва за єдність християн, в якій взяли участь священнослужителі та вірні багатьох християнських конфесій України. Вони разом дякували Богу мир в Україні і молилися за те, щоб Бог дарував справжню єдність між християнами — часто таким різним, але які вірять у одного Бога.

Священнослужителі Української християнської євангельської Церкви та Союзу вільних церков християн євангельської віри на підставі блаженств з Нагірної проповіді закликали присутніх молитися і бути «вбогими духом» перед Богом і милосердними до ближніх.

Священик Української Православної Церкви (КП) Павло Мельник закликав збори: «Давайте менше шукати свого, своєї правди, а більше за Христа і Його істини, бо Він — шлях, істина і життя».

«Бог знає кожного з нас по імені», — на прикладі історії про Закхея стверджував Любомир Гузар, архієпископ Української Греко-Католицької Церкви, кажучи про те, що міжконфесійні відмінності не руйнують наші відносини з Богом і не повинні руйнувати відносини один з одним.

«Не Бог нас розділив, а ми самі себе розділили на різні конфесії», — говорив Михайло Паночко, старший єпископ Церкви християн віри євангельської України, закликаючи любити один одного, як вчить нас Біблія.

Джерело: сайт церкви "Божий мир"

Любомир Гузар
Любомир Гузар

Михаил Паночко
Михайло Паночко

Українська християнська поезія