Головна

Про нас

Останній номер

Архів номерів

Статті

Замовити друкований варіант

Пожертвування

Інтернет-ресурси

Гостьова книга

Новини Церкви ХВЄ України


Актуальне запитання

Адреси церков ХВЄ та розклад богослужінь

 




Новини Церкви ХВЄ України

Відбулася конференція служителів церков ХВЄ Івано-Франківщини

19.03 2011. У приміщенні церкви ХВЄ м. Івано-Франківська вісімдесят служителів області провели робочу зустріч.

Розпочав спілкування старший пресвітер об’єднання церков ХВЄ Івано-Франківщини, єпископ Юрій Веремій. Пастори Назарій Яківчук з Бурштина, Іван Іванцюк з Тлумача та Микола Тимків з Калуша звернулися до присутніх із проповідями Слова Божого.

В основній частині конференції пресвітер Олексій Гладиш з Коломиї провів два уроки: «Помилки, які найчастіше роблять пастори» та « Сповідь».

Щодо першої теми, то виступаючий звернув увагу на те, що служителям потрібно вдосконалюватися у своїй праці. Пресвітер перелічив типові помилки і коротко прокоментував кожну із них, а саме — коли служителі: 1) вчать тільки з-за кафедри; 2) керуються тільки власними відкриттями, які вважають найправильнішими; 3) при виборі служителя звертають увагу на обдарованість; 4) більше займаються адмініструванням, аніж духовною працею; 5) роблять свій дім «прохідним двором»; 6) бояться конкуренції; 7) не мають послідовників; 8) не аналізують помилки; 9) не вміють підбадьорювати співпрацівників; 10) не приймають застереження і зауваження від старших братів; 11) не рахуються зі своїми наставниками; 12) не оберігають церкву від лжевчителів; 13) прагнуть до надмірної популярності та ін.

Під час другого уроку вчитель назвав конкретні поради як звершувати сповідь.

Після короткої перерви учасникам зустрічі служив єпископ Юрій Веремій. Служитель говорив на тему «Божа фінансова система — десятина». «Бог не обмежений ні матеріально, ні фінансово, Він має все, — ділився єпископ. — Він нас вчить, куди давати кошти. Чим більше ми даємо, тим більше отримаємо». Юрій Костянтинович звернув увагу на вчення про десятину в Новому Заповіті. «Новий Заповіт — це не буква, а дух. В ньому немає законів, а є принципи. Принцип перший: «Як кому ведеться» (1 Кор.16:2).
Другий принцип: «Перевершити праведність книжників і фарисеїв (Мт. 5:20). Третій принцип: «Бог дивиться не на те, скільки даємо Йому, а більше на те, скільки з Його ми тратимо на себе. Старозавітня десятина була для храму, але жертвоприношення сьогодні немає. Все закінчилося жертвоприношеням Ісуса, ми вільні від жертвоприношення. Та для нас є те, що було ще до Закону — це добровільна десятина Авраама і Якова», — підсумував служитель.
Наприкінці зустрічі старший пресвітер обласного об’єднання розповів братам про свої поїздки в Румунію та в Кишинів (Молдова) на конференцію PEF (П'ятидесятницька Євангельська Співдружність Європи), а також про майбутню зустріч із губернатором Прикарпаття Михайлом Вишиванюком відносно святкування 450-річчя Пересопницького Євангелія в області.

Джерело: сайт Івано-Франківського об’єднання церков ХВЄ

Українська християнська поезія