Головна

Про нас

Останній номер

Архів номерів

Статті

Замовити друкований варіант

Пожертвування

Інтернет-ресурси

Гостьова книга

Новини Церкви ХВЄ України


Актуальне запитання

Адреси церков ХВЄ та розклад богослужінь

 




Новини Церкви ХВЄ України

У Закарпатській області відбулася IV Всеукраїнська бізнес конференція християн-підприємців

22-25.02.2011. У селі Яківське Закарпатській області відбулася IV Всеукраїнська бізнес конференція християн-підприємців. На конференції були присутні делегати з Чернівецької, Волинської, Рівненської, Вінницької, Дніпропетровської, Харківської, Одеської, Житомирської, Закарпатської, Івано-Франківської області та Києва.

Перший заступник старшого єпископа ЦХВЄУ Микола Синюк звернувся до учасників зі словом з Книги Об’явлення про велику оману, яка може чекати на людей: «Я багатий, і збагатів, і ні в чому не маю потреби»,в той час, як правда полягає в тому, що той, хто так думає, насправді «нужденний, і мізерний , і вбогий, і сліпий, і голий».

Під час конференції делегати гостро обговорювали актуальні питання.

Андрій Гапонов, дніпропетровський підприємець, чия доповідь була першою, говорив колегам і братам про те, щоб на своїх робочих місцях максимально навести порядок. Спікер закликав до абсолютної чесності й відкритості, щоб не давати приводу тим, хто його шукає. Звіти, податки, використання ліцензійного програмного забезпечення на комп'ютерах і ін. повинні бути в повному порядку з точки зору закону.

Київський підприємець Олександр Кушнерук у своїй доповіді показав образ підприємця в світлі Біблії. За його словами, Христос дуже часто звертав увагу на представників таких професій, показуючи їм, наскільки важливо слідувати за Богом і сподіватися не на своє багатство, а на Бога Живого. Спікер перерахував ризики, яким піддаються підприємці. Серед них — спокуси (наприклад: взяти собі грошей більше, а робочим заплатити менше, ніж вони цього заслужили і т.д.), різного роду сітки, в яких можна заплутатися (залежності — кредити, борги тощо), ризик втратити здатність розсудливо міркувати і, як наслідок, — задоволення власних задоволень, які заподіюють духовну шкоду.

«Вирішити духовні питання підприємцю зможе допомогти пастор церкви, але також повинна існувати структура, компетентна саме в питаннях підприємницької діяльності. І такою структурою як раз і повинна бути Асоціація християн-підприємців України », — закінчив свою промову спікер.

Пастор Дніпропетровської церкви «Перемога» і відповідальний за відділ підприємців ЦХВЄУ Сергій Вінковський звернувся до учасників конференції з настановою: «Ніколи не пізно змінювати погані звички на хороші. Кожен з нас свого часу давав обіцянку служити Богу. Існують різні мотиви для обіцянок: скорбота, невдачі, криза, ейфорія. Часто наші обіцянки закінчуються, коли Бог хоче від нас чогось радикального. У нас бувають відмовки: «але»,» коли», «якщо». Ісус не був бездушним, сказавши, щоб мертві ховали своїх мерців (Лк. 9:60). Він лише проголосив просту істину, яка справедлива і сьогодні: «У вас є вибір — йти шляхами цього світу і Божими шляхами».

«У твоєму справі вибери Бога» — так підсумував пастор Сергій Вінковський свою проповідь. Крім того, він висвітлив нагальну для учасників тему про небезпеки в бізнесі.

Участь у конференції взяв підприємець з Данії Пол Далгард, який має бізнес в Україні. У своєму виступі він розкривав важливі моменти у веденні бізнесу християнами, закликав присутніх користуватися у своїй діяльності всілякими технічними засобами, будь то сайт, інтернет, різні соціальні мережі, тощо

На завершення старший пресвітер Закарпатського об’єднання церков ХВЄ Віктор Хрипта, пастор Сергій Вінковський і Пол Далгаард звершили молитву за підприємців.

Одним з робочих питань, які вирішувалися на конференції було затвердження кандидатур до Правління.

Джерела: сайт "Шесть дней"
та Релігійно-інформаційна служба України


Сергій Вінковський


Пол Далгард


Микола Синюк

Фото з особистої сторінки Facebook Сергія Вінковського

Українська християнська поезія