Головна

Про нас

Останній номер

Архів номерів

Статті

Замовити друкований варіант

Пожертвування

Інтернет-ресурси

Гостьова книга

Новини Церкви ХВЄ України


Актуальне запитання

Адреси церков ХВЄ та розклад богослужінь

 




Новини Церкви ХВЄ України

Відбулася звітна конференція служителів Волинського об’єднання церков ХВЄ

22.01.2011. У приміщенні луцької церкви Христа Спасителя відбулася ХХІІ Звітна конференція служителів Волинського об’єднання церков ХВЄ. Біблійні слова про братерську любов стали основним девізом служіння: «Послухом правді очистьте душі свої через Духа на нелицемірну братерську любов, і ревно від щирого серця любіть один одного» (І Петра 1:22).

На конференцію прибуло 240 осіб, з яких було 186 діючих пресвітерів Волині, 10 пресвітерів-ветеранів та керівники відділів. З вітальними словами виступали гості конференції: єпископ Церкви ХВЄП України Михайло Паночко, представник місії «Братерство без кордонів» Станіслав Бойко та місії «Єдина надія» Сергій Сіпа. Проповідували єпископ Чернівецької області Петро Карпов, заступник рівненського єпископа Леонід Прохор та єпископ-старійшина із Закарпаття Іван Хрипта.

Про досягнення та результати річної праці волинського братства звітував старший пресвітер церков ХВЄП Волинської області Михайло Близнюк та його перший заступник Василь Паламарчук. Згідно їхніх доповідей, за 2010 рік було проведено 15 регіональних бесід зі служителями, 9 засідань обласного правління, проведено 4 обласні пресвітерські ради. Також було організовано обласну молодіжну конференцію за участю єпископа Хмельницької області Ростислава Мураха та міжобласну молодіжну конференцію в Закарпатській області, в якій брала участь і волинська молодь. Розглядалися актуальні питання та проблеми молодого християнського покоління. Серед організованих заходів і сестринська конференція в селі Рованці, а також постійно проходять місцеві семінари в шести регіонах. Відбувалася і євангелізаційна конференція, семінари для дияконів, проведено чимало бесід із молоддю. Василь Паламарчук провів 25 семінарів для молоді, а також для подружніх пар, яким розповідали про біблійні принципи життя у шлюбі та взаємні обов’язки чоловіка та жінки. Проводиться навчання диригентів, в яких беруть участь 55 студентів, та навчання за програмою РУБІ(Російсько-український біблійний інститут). А також — курси проповідників та євангелістів. Християнське служіння дітям охопило багато шкіл Волині, інтернатів, навчальних та медичних закладів. Впродовж літа проводилися дитячі табори. Організовували зустрічі та конференції для інвалідів. Започатковано курси сурдоперекладу в Львові, Рожищі, Володимир-Волинську, селі Журавлине. Відділ будівництва сприяє громадам у придбанні, реконструкції та будівництві домів молитви, надаючи фінансову, правову та проектну допомогу. На сьогодні 167 церков мають власні приміщення, 14 — будується. 372 працівники місія «Голос надії» ширять євангельську вістку в центральних та східних областях України, а також в Росії, Болгарії, Польщі. Служіння відбуваються в тюрмах, реабілітаційних центрах, школах. Шість волинських церков взяли на підтримку місіонерів.

Волинь не стала осторонь допомоги постраждалим від повені, тому зібрали 110 тонн картоплі. Постійно надає гуманітарну допомогу для потребуючих. Волинське об’єднання ХВЄП взяло участь у благодійному міжконфесійному телемарафоні.

Особливим моментом конференції стало рукопокладання Михайла Близюка на єпископське служіння. Михайло Паночко дав слово наставлення та разом із старійшинами і всіма присутніми звершив рукопокладення Михайла Близнюка в сан єпископа.

Лариса КАЛЮТА


(збільшити)


Старший пресвітер Волинського об’єднання церков ХВЄ Михайло Близнюк


Старший пресвітер Чернівецького об’єднання церков ХВЄ Петро Карпов


Єпископ Іван Христа


Заступник старшого пресвітера Волинського об’єднання церков ХВЄ Василь Паламарчук

Фото Віктора Мокійчука

Українська християнська поезія