Головна

Про нас

Останній номер

Архів номерів

Статті

Замовити друкований варіант

Пожертвування

Інтернет-ресурси

Новини Церкви ХВЄ України


Актуальне запитання

Адреси церков ХВЄ та розклад богослужінь

Благовісник у Фейсбуці



Життя Церкви

Конференція Церкви ХВЄ України-2009

25-26 березня 2009 року в Києві під гаслом «Коріться один одному в страху Господнім» відбулася річна звітна конференція Церкви християн віри євангельської України.

Понад 350 пасторів і єпископів, молодіжних лідерів і благовісників, дияконів та інших служителів з усіх регіонів України з’їхалися до Києва, щоб проаналізувати поступ Церкви у служінні Богу та народу України. Учасників конференції вітали гості з Великобританії та США. Вперше учасниками конференції були пастори українських церков християн віри євангельської Іспанії.

Старший єпископ Михайло Паночко, вітаючи учасників конференції, звернувся до всіх словами апостола Павла: «Отож, уважайте, щоб поводитися обережно, не як немудрі, але як мудрі, використовуючи час, дні бо лукаві! Через це не будьте нерозумні, але розумійте, що є воля Господня. І не впивайтесь вином, в якому розпуста, але краще наповнюйтесь Духом, розмовляючи поміж собою псалмами, і гімнами, і піснями духовними, співаючи й граючи в серці своєму для Господа, дякуючи завжди за все Богові й Отцеві в Ім’я Господа нашого Ісуса Христа, корячися один одному у Христовім страху»(Еф. 5:15-21).

Перший день роботи був присвячений звітам та аналізу життя обласних об’єднань, відділів та Церкви в цілому. Звіт єпископа М.С. Паночка засвідчив високу соціальну активність Церкви: 62 реабілітаційних центри, 20 сиротинців, душепастирська праця проводиться в 77 тюрмах, допомога потерпілим від повені на Буковині та Прикарпатті та багато інших добрих справ. Єпископ М.П. Синюк, звітуючи про роботу всіх 12 відділів, показав багатогранність служінь та талантів, якими Христос наділив Його Церкву. Близько 350 місіонерів працюють у Росії, Болгарії, Польщі та східних регіонах України.

Протягом року було проведено 20 навчальних семінарів про благовістя. Церква є відкритою до спільності з іншими національними Церквами: тільки головну канцелярію у Києві відвідали 13 іноземних делегацій. Священнослужителі Церкви є активними учасниками міжконфесійних структур та заходів (ВРЦіРО, РЄПЦУ, конференції та круглі столи).

Відомий учитель Сергій Вітюков (США), який служив словом під час вечірнього богослужіння, говорив про душеопікунство служителів. «Всі кризи тільки похідні від головної кризи — кризи особистості. Особистість визначає, якою ти будеш людиною, батьком, священиком. Якщо ти на межі своїх можливостей — зустрінься з собою! Навчись служити собі, а потім колегам і всім людям», — закликав пастор. — «Скажи Йому: «Боже, Ти Глава моєї сім’ї, громади, де Ти поставив мене на службу, і я даю це місце Тобі, бо Ти — Цар Ізраїля».

Другий день розпочався о 8.30 ранку молитовним богослужінням. Єпископ М. М.Мокієнко (Дніпропетровська область) на біблійному прикладі перемоги над амаликом (2 М. 17 розділ) показав важливість заступницької молитви священнослужителів для безпеки їх рідного народу. П.В. Федорук (АР Крим) говорив про Божий пошук людини, яка стала б у виломі стіни за свій народ. Він закликав пасторів бути готовими відгукнутися на Божий заклик у час небезпеки. Заключна проповідь євангеліста С. Радчука «Постав ковчег на його місце» нагадала про благоговійний страх перед Божою присутністю та Його ковчегом. Приклад царя Давида, який вирішив повернути Божий ковчег до свого дому у Віфлеємі, де приготував особливе місце для нього (2 Сам. 6) навчає нас: «Постав Бога, Його присутність на перше місце у своєму власному житті, своїй сім’ї, своїй церкві».

Під час робочого засідання С. Вітюков запропонував присутнім лекцію про гнів. «Гнів Божий — реакція Його справедливості та любові на людський гріх. Людський гнів спотворений гріхом. Світ сповнений гніву на Бога, але це не повинно нас лякати. Асаф, Єремія, Йона та інші гнівались на Бога, однак Бог терпляче вчив їх. Він працював з ними, вирішуючи весь комплекс їх внутрішніх проблем. Бог завжди пропонує і очікує від нас правильної реакції, навіть коли ми в гніві», — переконував проповідник.

Заключне засідання конференції розпочав єпископ М.П. Синюк. Він проповідував про правильне розуміння Божого збудування Всесвіту. Адже ми живемо у суспільстві, повнім бунтівних намірів проти Бога та Його волі. Вседозволеність та спотворена рівність виставляються чеснотами, хоч, згідно Божого порядку, такими не є.

Старший єпископ М.С.Паночко, завершуючи конференцію, проповідував на основі біблійного тексту, яким вітав священнослужителів на початку. «Даймо місце Духу Святому! Хай Він постійно змінює нас на образ і подобу Христову. Хай Божий Дух має владу по всій Україні, і Божого Вам благословення!»

Наступного року Церква християн віри євангельської України проведе свій XVI з’їзд. Кожних чотири роки священнослужителі роблять детальний звіт за всі напрямки служіння Церкви, переобирають старшого єпископа, його заступників, правління та комітет. Наступний з’їзд відбудеться 19-21 травня 2010 року.

 

 

Українська християнська поезія