Благовісник

Роздуми над Словом Божим

Суверенна влада

Я хочу розповісти вам про деякі важливі моменти зцілення, про які люди навіть не здогадуються.

Ісус Христос дає кожній християнській душі розуміння своєї суверенної влади. Саме усвідомленням своєї суверенної влади керувався апостол Петро, коли зустрівся з кривим чоловіком біля храмових воріт, названих Красними. Замість того, щоб молитися за його зцілення, Петро сказав: «У Ім’я Ісуса Христа Назарянина устань та й ходи!» (Дії 3:6). І жодної молитви. Жодного заступництва.

Апостол використовував свою суверенну владу. Божественна сила, як спалах, вирвалася з його душі, і кульгавий одразу ж був зцілений. «І, зірвавшись, він устав та й ходив, і з ними у храм увійшов, ходячи та підскакуючи, і хвалячи Бога!» (Дії 3:8).

Іноді ті, хто служить хворим, усвідомлюють, що відбувається, у той час, як сам хворий не відчуває зцілення. Усвідомлення своєї суверенної влади концентрується в душі Божого служителя, яка підтримує контакт з небесами. Ми молимося до того часу, поки не відчуємо задоволення від усвідомлення того, що наша праця закінчена. Ми знаємо, коли людина спасенна чи зцілена.

У тому ж приміщенні, у якому розміщалися наші палати зцілення, була й рентгенологічна лабораторія. Співробітники цієї лабораторії захотіли подивитися, як відбувається зцілення. Вони запропонували нам зробити безкоштовно знімки декількох наших пацієнтів. Це була унікальна можливість.

Серед тих, кого ми направили до них, був чоловік, хворий на туберкульоз. Після кожної молитви за його зцілення йому робили рентгенологічний знімок. Таким чином ми могли спостерігати за процесом зцілення. Кожен новий знімок показував усе менше й менше ознак захворювання до тих пір, поки вони не зникли зовсім. Цей чоловік став повністю здоровим.

У кожному разі ми молилися до повного зцілення. Ми ніколи не покладалися на руку людини.

Містер Фей страждав раком шлунка. Ми служили йому не менше тридцяти разів. Перші десять днів не було ніяких ознак одужання чи зменшення болю. Потім почалося поступове покращення. У нього змінився колір обличчя, і він став набирати вагу.

Тепер він міг їсти все, що хотів і скільки хотів! Але це ще не все. У процесі молитов за його зцілення він прийняв Ісуса Христа своїм Господом і Спасителем. Він говорив, що це було найважливішим для нього.

Господь знає, як відчиняти двері в серце людини. Багато християн недооцінюють той факт, що Ісус Христос наділив служіння зцілення більш широкими можливостями. Посилаючи сімдесятьох, Він казав: «А як прийдете в місто яке, і вас приймуть, споживайте, що вам подадуть. Уздоровлюйте хворих, що в нім…» А що ще Він велів їм робити? «…Промовляйте до них: «Наблизилося Царство Боже до вас!» (Лк.10:8-9).
Одного разу я жив поряд зі смертельно хворою людиною. Хтось сказав йому, що він повинен обов’язково прийняти хрещення, інакше після смерті піде прямо в пекло. Я завжди вважав подібні розмови однією з форм примусу. Ісус ніколи не використовував її. Він був надто делікатним, щоб зловживати критичним становищем людини, готової на все тільки для того, щоб отримати зцілення.

Якщо людина була хвора, Ісус йшов до неї і зціляв її Божою владою і силою. Потім, коли людина була зцілена, природне прагнення її вдячної душі приводило її до Христа.

Цікаво, чи читаючи Біблію, ви звертали увагу на ті випадки, у яких йдеться про голос Божий? Що робить Біблію богонатхненною книгою? Той факт, що хтось колись розмовляв із Богом! Перш ніж з’явилася Біблія, хтось чув Небеса. Потім він записав цю розмову чи випадок спілкування з Богом, і ці записи стали словом Божим.
Тобто слово Боже непорушне, тому що воно істинний голос Божий, істинний досвід спілкування з Ним. Бог справді робив щось чи промовляв про щось, а отже й запис про це істинний.

Дуже просто довести, що Біблія богонатхненна. Кожна дитина знає, як потрібно «доводити», чи правильно вона розв’язала приклад із математики. Якщо у вас виникають сумніви, питання чи побоювання щодо того, чи справді Біблія богонатхненна, ви повинні пам’ятати, що якщо одна душа могла чути Небеса, значить й інша може. Якщо одна душа бесідувала з Богом, значить й інша може. Якщо в минулому одна людина знала, що її гріхи прощені, то й інша може не сумніватися, що її гріхи прощені тепер. Якщо чоловік чи жінка в минулому були зцілені силою Божою, значить будь-який чоловік чи жінка так само можуть бути зцілені сьогодні. Треба тільки душею повернутися до місця інтимного спілкування вашого попередника з Богом.

Таким чином ви можете випробувати слово Боже.

Ось чому християни люблять слово Боже. Ось чому слово Боже стає тим, ради чого люди живуть і помирають. Слово Боже стає для них справжньою, живою реальністю, а не лише теорією.

Джон ЛЕЙК,
з книги «Пригоди в Бозі»

"Благовісник", 4,2015