Головна

Про нас

Останній номер

Архів номерів

Статті

Замовити друкований варіант

Пожертвування

Інтернет-ресурси

Новини Церкви ХВЄ України


Актуальне запитання

Адреси церков ХВЄ та розклад богослужінь

Благовісник у Фейсбуці



Репортаж

«Смiливо звiщайте Cвангелiю»

Близько 500 осіб з кількох країн взяли участь у місіонерській конференції на Волині
22-24 липня в селищі Олександрія Рівненської області відбулася ХVІ Конференція християнської місії «Голос надії». Її учасниками стали близько 500 осіб, серед них — співробітники місії, священослужителі, гості. Делегати конференції приїхали на Рівненщину не лише з різних регіонів України, але також Російської Федерації, Польщі і Болгарії, де українці також виконують місіонерське служіння.

«Сміливо звіщайте Євангелію», — ці слова стали девізом конференції і були покликані духовно підтримати тих, хто залишив свої домівки, комфорт і живе в досить нелегких умовах. Своїм досвідом життя і служіння у віддалених куточках Росії ділилися місіонери з Сахаліну, Якутії, Татарстану, Карелії, Республіки Комі і інших регіонів РФ. Учасники конференції розповідали про роботу серед оленярів, що живуть в чумах і досі не вміють читати; серед мусульманського населення Татарстану; у місцях, де окрім українських добровольців, немає жодного християнина; серед дуже бідного населення російської глибинки. На сьогодні там виникають нові церкви, люди охоче слухають Боже Слово і з вірою приймають Євангелію.

Також українські місіонери проповідують Євангелію на Сході і Півдні України, особливо в селах, де, окрім розпивання алкоголю, місцеве населення не має іншого заняття. «Бог прийшов на цю землю, щоби знайти та спасти те, що загинуло. А ми хочемо бути послідовниками Христовими і виконувати Його велике доручення», — з такою мотивацією молоді українці їдуть служити змученим гріхом людям.

«Зараз у роботі нашої місії беруть участь 356 місіонерів у більше ніж 270 населених пунктах, тоді як 20 років тому діяльність місії почалася з декількох ініціативних людей», — відзначив у привітальному слові до делегатів конференції директор місії «Голос надії» єпископ Микола Синюк, перший заступник старшого єпископа ЦХВЄУ.
Місіонерська робота не може здійснюватися лише на ентузіазмі або емоціях. Це важка щоденна праця, тому не раз делегатів конференції називали «героями віри». Саме їм в далеких від України регіонах часто доводиться переживати ті труднощі, яких молодше покоління українців у своїй країні вже не переживало.

Велика частина місіонерів — вихідці із Західної України, де проживає значна кількість вірних Церкви ХВЄ України. Так, лише на Волині до цієї Церкви належать більше 27 тисяч віруючих.

Як відзначають організатори, основною метою щорічної конференції місії «Голос надії» є формування стратегії подальшої праці, створення тісних взаємин між місіонерами, духовна підтримка і підбадьорення співробітників та волонтерів місії.
У конференції взяли участь старший єпископ Церкви ХВЄ України Михайло Паночко, його заступник в Західному регіоні старший пресвітер об’єднання церков ХВЄ Рівненської області єпископ Віктор Боришкевич, які звернулися до присутніх із вітальною промовою і словами навчання.

Олена КУЛИГІНА


"Благовісник", 2,2009

Фоторепортаж про конференцію місії "Голос надії" дивіться:
http://www.voice.lutsk.ua/gallery.php?rub=&rubrika=43

 

Українська християнська поезія