Благовісник

Новини Церкви ХВЄ України

Конференція Дніпропетровського обласного об'єднання ЦХВЄУ: пастори дякують Богу

13.02.2015. «Церква і виклики останнього часу» - такою була тема звітної конференції Дніпропетровського обласного об'єднання церков ХВЄ, яка відбулася на базі церкви «Світло Євангелія».

З привітаннями і словами подяки за допомогу потерпілим від воєнних дій на Донбасі до зібрання звернувся пастор з Донеччини Микола Безкровний.

Гість заходу доктор філософських наук віце-президент фонду «Духовне відродження» Михайло Черенков окреслив деякі принципи встановлення миру у суспільстві. Наголосивши, що у світі мир настає тоді, коли слабший капітулює перед сильнішим. Христос же примирив людей через жертву. «Мир – це щось більше ніж відсутність війни. Мир (євр. – шалом) – це душевна, соціальна і, насамперед, духовна гармонія. Церква сьогодні має стати ініціатором, прикладом і учителем примирення. Найперше, вона має бути з'єднаною в молитві», - зазначив проповідник.

У звітній частині конференції звітував керівник обласного об'єднання церков ХВЄ єпископ Михайло Мокієнко, його заступник Віктор Степанченко та керівники відділів. На сьогодні в області діє 63 церкви, які відвідує майже 5900 членів. Функціонує 42 молитовні будинки, ще 6 у стані будівництва. Також церкви утримують 2 притулки для сиріт та 4 реабілітаційні центри.

Учасники конференції добрими словами вшанували пам'ять другого заступника обласного єпископа Сергія Петровича Вінковського. На це служіння братство обрало пастора Дніпропетровської церкви «Скеля Спасіння» Павла Миколайовича Дєгтяря.

В ході зібрання пастори Олександр Журавель, Олексій Баркалов та Роман Василенко поділились інформацією про гуманітарне та духовне служіння церкви у зоні воєнних дії на Донеччині і Луганщині. Розповіли про потреби тамтешніх жителів, про відкритість до духовних бесід солдат і про дивовижну Божу охорону в своїх поїздках. Висловили вдячність церквам за молитву і доброчинність.

На завершення конференції словом служив єпископ ЦХВЄУ Михайло Паночко. Навчав і заохочував жити перед Богом, як Енох, слідувати за Христом, не оглядаючись на інших, як Петро в момент покликання, і бути слухняними Богові, як Авраам.

Того ж дня у церкві «Світло Євангелія» відбулася міжконфесійна молитва за Україну. Християни Дніпропетровська з різних церков молили Бога за ситуацію на Сході України, за сім'ї, які мешкають в зоні АТО, за владу в Україні. Також звершувалися молитви за духовне пробудження серед українського народу, за навернення багатьох людей до Бога.