Благовісник

Новини Церкви ХВЄ України

Молитовне віче: «Невже для того, щоб Україна молилася разом, треба щоб падали бомби?»

6 квітня молитовне віче на Майдані Незалежності в Києві оголосили на голину пізніше, о 17.00. Попри це християни все одно чекали, поки на сцену вийдуть пастори євангельських церков.

Розпочали віче піснею «Боже великий єдиний, нашу Вкраїну храни», після чого ведучий, пастор Юрій Кулакевич представив першого спікера — президента Об'єднання незалежних харизматичних християнських церков України (повного Євангелія) Анатолія Гаврилюка. Він закликав до молитви про наш народ. «Як багато сьогодні людей знаходяться у тяжкому стані, моральному і матеріальному. Але є немало й багатих та благополучних. На мою думку, якби багаті люди ділилися, то Україна вже давно була б процвітаючою країною». Проповідник згадав приклад біблійного героя, начальника митників Закхея, який покаявшись, вирішив половину маєтку свого віддати убогим, а коли кого скривдив, повернути вчетверо.

Пастор Союзу вільних церков ХЄВ України Олег Борноволоков зачитав уривок із нагорної проповіді Ісуса Христа. «Блаженний той, хто чинить так як написано. Тому давайте схилимо наші серця, щоб Його мир прийшов на нашу землю» — закликав проповідник.

Представник Братства незалежних церков та місій ЄХБ України Степан Губатов закликав до молитви про єдність Божого народу. А пастор Андрій Ковальов, який представив Всеукраїнський союз церков ЄХБ нагадав про те, із чого починався Майдан, люди просто вийшли висловити свою незгоду із несправедливістю. «Зараз ми маємо не протистояння України і Росії, не протистояння людей, а протистояння добра і зла, правди з неправдою» — сказав проповідник.

У завершальний проповіді старший єпископ ЦХВЄУ Михайло Паночко нагадав, що в усі часи люди діяли за принципом «як тривога, то до Бога». Так було і в 2001-му в Америці, коли в Нью-Йорку звалилися башти-близнюки – церкви тоді наповнилися людьми, — так було і під час Великої вітчизняної, коли рвалися бомби, тоді люди не ділилися на конфесії. «Дорогі мої, невже для того, щоб Україна молилася разом, треба щоб падали бомби? Той, хто молиться в останній момент, має знати — що це дуже небезпечно. Тому навчімося молитися, коли ми здорові, дякувати Богу тоді, коли нам добре, а не, коли вже гинемо! Навчімося стояти на духовних барикадах. Бо саме на них рішається доля України, а вона в руках Бога» — сказав Михайло Паночко.

Старший єпископ звернувся до молоді і закликав не витрачати свої молоді роки на гріх і беззаконня. Пам'ятати, що най сильніша зброя — це посилена молитва праведного. «Ради молитви праведних людей, Бог помилує мільйони. Содом і Гоморра були погублені не тому, що там було багато грішників, а тому, що там було мало праведників.

Який буде присуд для України? Якщо ми відвернемо своє лице від Бога і не захочемо мати його покровительства, Він залишить цю націю: «Живіть, царюйте самі»... Сьогодні наша країна проходить у дуже вузеньке місце в історії, і сумно, що багато мільйонів Українців цього не усвідомлюють. Нас чекають дуже непрості дні, і дуже скоро, якщо ми не станемо в проломі. Бо якщо наші молитви зараз не підуть у небеса, потім Небо може бути закрите. Молімося ревно про те, щоб наші діти і молодь виросла в мирі, спокої. Бог хоче благословити Україну. Але щоб Він почув, нам треба статус праведних людей. Блаженний народ, що знає Господа Бога свого. І моя молитва, щоби вся Україна перестала спокушати Господа, перестала проводити експерименти, а повернулася лицем до Всевишнього!» — наголосив проповідник.