Благовісник

Новини Церкви ХВЄ України

Зустріч місіонерів Дніпропетровщини

2.04.2014. У Дніпропетровську, в канцелярії обласного об'єднання ХВЄ пройшла зустріч місіонерів, які служать в церквах Дніпропетровської області. В ході зустрічі були обговорені плюси і мінуси праці благовісників. Всі делегати доповіли ситуацію зі своїх церков, ділилися досвідом і планами на майбутнє. Також обговорили ситуацію, що склалася в Україні і як це може вплинути на місіонерство.

«Дуже важливо, щоб кожен місіонер був адаптований до того середовища, де він служить, включаючи сюди мову населення, культуру, традиції. Ми повинні бути для людей взірцем і в поведінці, і в спілкуванні — в усіх аспектах нашого життя» — сказав Олександр Мокієнко, відповідальний за відділ благовістя в області.

За підтримці церкви «Віфанія» розпочалася місіонерська праця в селі Сурсько-Литовське. Вже проводяться домашні групи, розпочався дитячий кружок по вокалу. Планується 12 квітня за участю молоді з церков Дніпропетровська провести соціальну акцію (суботник) «Чисте серце — чисте місто».

Петро Ковальчук, служитель з Нікополя розповів про успіхи дитячого служіння в їхній церкві. «Ми маємо серед тижня дитячі домашні групи, де завжди проводимо Біблійний урок, спілкуємося і п'ємо чай. Кожної суботи збирається 15-20 дітей і проходить дитячий клуб, де діти грають в різні ігри, проводять вікторини, співають і проходять Біблійний урок».

Вже декілька років Об'єднання церков ХВЄ області співпрацює з Львівською Богословською семінарією (ЛБС), коли студенти ЛБС приїжджають на Дніпропетровщину, щоб нести Благу Вістку. Так і цього року група студентів ЛБС приїде в Петропавлівку, щоб проповідувати Євангелію. Приємною новиною поділився Сергій Губеня про те, що в селі Залелія Царичанського району покаялися мадяри (угорці). Служителі з Царичанки вже тривалий час там ведуть роботу і вже є результати.

На сьогодні залишається одним і з простих і дешевих способів проповідувати Євангелія — це «від серця до серця» (ЄШЛ). Важливо, щоб кожен місіонер пройшов курс навчання (ЄШЛ), щоб знати як краще проповідувати Слово Боже.

«Цього року в нашій області планується розпочати будівництво домів молитви в чотирьох місцях — в Царичанці, Нікополі, Знаменівці і Петриківці. Звичайно, в наш час це не просто. Я раджу, щоб між церквами була взаємопідтримка, і в служінні, і в будівництві. Проповідуймо Слово» — закликав єпископ Михайло Мокієнко. Також він наголосив, що в області є села, де є Доми Молитви, але немає служителів. І тому, є потреба в місіонерах.

Прес-служба ДООЦ ХВЄ