Благовісник

 

Благовісник у Фейсбуці
Благовісник
у «Facebook»

 

Останній номер
4,2023
«Чи є справедливість на світі»

 

 

 

Архів журналу

4,2010

Дивитися PDF

Скачати PDF (rar)

Тема номера: "Як личить святим... "

Сторінка редактора

Досить часто у середовищі віруючих людей, особливо з уст служителів чи проповідників, можна чути таку фразу: «Так не можна робити (говорити, одягатися), бо «так не личить святим». Сама фраза є правильною, тим більше, що підтверджується Словом Божим, але проблема полягає в тому, що кожен має своє розуміння поняття «як личить святим». >>>

Великий же зиск - то благочестя , Віктор Куриленко

Близько 2000 років тому ці слова написав апостол Павло своєму духовному синові Тимофію. Згодом він знову пише до нього вже інші слова: «Настане бо час, коли здорової науки не будуть триматись, але за своїми пожадливостями виберуть собі вчителів, щоб вони їхні вуха влещували. Вони слух свій від правди відвернуть та до байок нахиляться» (2 Тим.4:3-4). Що таке байки? >>>

Піна,Світлана Андрейченко

Пам’ятаю, як одного разу я одержала з Росії (з дому) посилку з варенням. Для зручності його перелили в літрову пластикову пляшку. Вийнявши її з коробки, я відразу ж відчула проблему — пляшка була настільки твердою і роздутою, наче зроблена не з пластику, а з металу. >>>

Життя у святості , Роберт Хайдлер

На мій подив, більшість християн не мають у явлення про те, що таке святість. Ми читаємо про святість, говоримо про неї, співаємо про неї, але так мало часу виділяємо для того, щоб вивчати, що це таке. За багато років християни розвинули безліч дивних уявлень про святість. Одне з найбільш розповсюджених — «відрізнятися від світу». >>>

"Хто думає лівим?" , Світлана Андрейченко

«Хто думає лівим?» — це назва простенького тесту в одній книжці з психології, який допомагає визначити, яка саме півкуля мозку більше розвинута в людини. Так ось, був час (дуже короткий), коли я вірила в Бога, Який має лише ліву півкулю. Гадаю, що всі знають, що вона відповідає за логіку та аналіз. Безумовно, я не могла сумніватися в тому, що Бог, що створив небо і землю, дуже розумний! >>>

Портрет духовної людини , Віктор Вознюк

Якою має бути духовна людина? Якими рисами вона наділена? Якщо ви вже хоча б раз прочитали Євангелію, то, напевно б, зауважили, що людей можна поділити на три категорії: духовні, тілесні й душевні. Душевні — це невідроджені люди, а не, як дехто вважає, ті, що все роблять від душі та є надто сентиментальними. >>>

Як ми виглядаємо?, Ліза Бівер

Ми завжди, з наміром чи ні, інформуємо інших людей про самих себе. Ця інформація передається через те, що ми говоримо (наші слова та інтонація), що ми робимо (наші манери та вчинки) і те, як ми виглядаємо (наш зовнішній вигляд чи імідж). Наша мова і наші вчинки, безперечно, важливі, але значення зовнішності — проблема настільки важлива, що її не можна недооцінювати. Часто на людей впливає те, що вони бачать, а не те, що вони чують. >>>

Штучна побожність , Юрій Вавринюк

Був у моїй редакторській практиці один неприємний випадок. Зазвичай, коли ми готуємо номер журналу до друку, то намагаємося, наскільки це можливо з нашого боку, супроводжувати матеріали такими ілюстраціями, які б відповідали християнським нормам і не викликали чийогось обурення. Але є випадки, які практично неможливо передбачити.. >>>

Інтерв`ю до теми. Михайло Паночко

Святе серед нечистого , Юрій Вавринюк

Є у пророка Огія цікаве місце, в якому описується важливий духовний закон, який має велике значення в житті кожного віруючого, і на який ми не завжди звертаємо увагу. Коротко його можна висловити так: «Святе не може освятити нечисте, в той час як все, що нечисте, опоганює святе». >>>

Ревність за домом Твоїм... , Віктор Котовський

«Ревність за домом Твоїм з’їдає мене» (Пс. 68:10). Сердечний біль Давида… Очевидно, що й тоді в домі Божому було не все о’кей. Але дім устояв. Велична й прекрасна оселя Його Духа стоїть і понині. Ми, святі останніх часів, прийняли дім Божий «на баланс», автоматично взявши на себе зобов’язання підтримувати його в належному стані. >>>

Свобода бути особистістю , Олена Мокренчук

Який же Він великий і різноманітний, наш Господь!!! Жодна людина не спроможна відобразити Його ПОВНІСТЮ таким, яким Він є! Ви бачили своє відображення в дзеркалі? Воно злегка змінюється в кожному новому дзеркалі: буває більш ширшим чи вищим, більш мутним чи чітким, із зеленуватим, синюватим чи жовтуватим відтінком — залежно від якості, віку чи складу матеріалу, з якого зроблено дзеркало. >>>

Сторінки історії. Пуритани , Підготувала Ольга Міцевська

Перебираючи в пам’яті прізвища історичних осіб та назви релігійних рухів, які вирізнялися особливою святістю, наша редакція чомусь спинилися на пуританстві. «Що ж насправді личить святим?» — це питання особливо гостро постало в часи Реформації, одним із етапів якої став пуританський рух >>>

Потворна релігія , Макс Лукадо

Це стається в бізнесі, коли ви виробляєте продукцію, яку ніхто не купує. Це стається в політиці, коли утворюються відділи та комісії, які нікому не потрібні. Це стається в медицині, коли відкриття робляться ради відкриттів, а не для того, щоб допомогти людям. >>>

Промолені стіни монастиря-тюрми , Свідчення Василя Романька

До 12 років я жив легким та безтурботним життям. Батьки, особливо мама, дуже любили мене. Але мама раптом тяжко захворіла й померла. Її смерть стала для мене великою втратою. Я одразу ж відчув дефіцит любові і почав шукати заповнення цієї порожнечі, що виникла у моєму житті. >>>

Безвідповідальність, Яна Синюк

У нашій країні дуже часто можна почути такі вирази: «...Уникати відповідальності, вдалося уникнути відповідальності». І дійсно: люди намагаються уникнути відповідальності перед законом чи суспільством, різними способами, починаючи з елементарної брехні і закінчуючи хабарем судді чи слідчому або навіть вбивством іншої людини. >>>

О. Генрі, Дари волхвів

Мовою притчі. Здатність бачити лише коричневе

Якось до одного мудреця прийшов його друг і, бесідуючи, почав розповідати про одного чоловіка і перераховувати його недоліки. Мудрець мовчки слухав, а потім, обірвавши співрозмовника, запропонував йому: "Роздивися добре кімнату, де ми перебуваємо, і постарайся запам’ятати у ній речі коричневого кольору". >>>

Свідчення Адольфа Муравського

Я виростав у Парагваї. Не можу сказати, що завжди горів ревним бажанням служити Богові, але Господь мене тримав і не допустив, щоб я пішов своєю дорогою. Особливо вдячний мамі, яка вимолила мене у Бога. >>>

Загублений олівець , Михайло Юнаковський

Це було на світанку мого пасторського служіння. Це були роки, коли механічні олівці (з різними діаметрами на 0.5 і 0.7 мм) тільки входили в ужиток і були ще новинкою. Купив і я якось собі у Києві такий олівець. Віддав аж 135 000 купонів і був безмежно щасливий від придбання. >>>

 

 

Людяність — це дуже важлива риса, особливо для християнина,
тому що Бог створив нас передусім не віруючими,
а людьми.

Віталій ЯЦЮК

Українська християнська поезія Місія "Голос надії"